Peak-IT zet Experts-divisie op

Ict-dienstverlener Peak-IT gaat zijn ict-specialisten flexibel inzetten. Hiervoor heeft het bedrijf onder de naam Peak-IT Experts een nieuwe business unit opgezet met ervaren ict-projectleiders, infrastructuurarchitecten en senior engineers. Deze medewerkers beschikken over gemiddeld meer dan tien jaar ict-ervaring en zijn breed gespecialiseerd in zaken als virtualisatie, security, cloud computing, back-up, disaster recovery en unified communications.

De ict-experts kunnen worden ingezet op verschillende opdrachten, waaronder advisering, verbeter-/verandertrajecten, migraties en senior beheer. Het gaat hier bijvoorbeeld om Citrix- of Cisco-specialisten, senior enterprise administrators en VMware-specialisten. Ook doet het team onderzoek naar nieuwe technieken, zoals Windows 8.

Het team staat onder leiding van Guido Groeneweg. Hij heeft dertien jaar werkervaring in de ict in verschillende sectoren en heeft naast werkervaring en certificaten ook een goed beeld van welke kennis veel gevraagd wordt. Het team zal bestaan uit ict-experts met minimaal vijf jaar werkervaring, hbo-denk- en -werkniveau en in ieder geval het certificaat MCITP Enterprise Administrator.

Begin 2011 zette Peak-IT ook al een nieuwe freelancedivisie op. De markt reageerde toen lauw op de aankondiging.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Peak IT staat bij veel juist bekend als een bedrijf dat vooral veel schoolverlaters in dienst heeft. Het imago jong en dynamisch past daar goed bij. Ik ben benieuwd hoe Peak zich in een meer senior (als we daar van mogen spreken) omgeving staande weet te houden. Dit is een markt waarin al aardig wat aanbod is.

"Het gaat hier bijvoorbeeld om [...] Cisco-specialisten" [...] "en in ieder geval het certificaat MCITP Enterprise Administrator."

Waarom moet een Cisco specialist een omhoogevallen MCSE-certificaat hebben? Peak-IT laat zich duidelijk kennen weer als de CV-schuiver die ze altijd zijn geweest. Geef mensen een auto en een certificaat en ze zijn IT-specialist....

Goede actie van Peak-IT, wanneer start Peak-IT met een expert divisie BPM?

In de inleiding spreekt men over 10 jaar ervaring gemiddeld maar het minimum is "slechts" 5 jaar. Dat is een groot verschil. Met 5 jaar ervaring ben je bij veel bedrijven nog (lang) geen senior laat staan expert.

@Peter

Als het gemiddelde 10 jaar is, dan kan je dus best een minimum van 5 jaar hebben, zolang er maar meer mensen 10+ jaar ervaring hebben.
Er zal vast een stuk opleiding/begeleiding bij zitten, zoals bij de meeste bedrijven het geval is.

Erg jammer dat je met zo'n 'premium brand', je indirect de rest van de mensen afschildert als zijnde niet-experts. Wellicht zal Peak nu ook de CV's intern gaan doorschuiven. De marketing machine draait in ieder geval volle toeren. Oude wijn, nieuwe zakken.

Peak heeft in de markt een behoorlijk imago van een bedrijf met jonge onervaren mensen die voor iets meer dan minimumloon simpel beheer en detacheringwerk doen.

Dat imago moet weg, ze kunnen anders nooit serieuze klanten binnen krijgen, leuk initiatief, nu maar hopen dat ze niet teveel intern gaan schuiven maar ook echt geld uit willen geven om ervaren engineers binnen te halen.

Quote: "Peak-IT zet Experts-divisie op"

Kan Peakt-IT wel een Experts-divisie opzetten überhaubt? Ze hebben de mensen er niet eens voor?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-04T16:26:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.