Wortell opent vestiging op Microsoft-campus

Microsoft-partner Wortell opent een kantoor op de Microsoft-campus in het Amerikaanse Redmond. Hiermee hoopt het bedrijf nauwer samen te werken met de technische en managementteams van het softwarebedrijf. De Nederlandse dienstverlener verwacht hierdoor sneller op de hoogte te komen van nieuwe ontwikkelingen.

Wortell wil de sneller vergaarde kennis zo snel mogelijk in Nederland krijgen. Marlon van den Berg, hr-medewerkster bij Wortell: 'Natuurlijk komt nieuws ook via Twitter en het internet snel in Nederland terecht, maar op die campus lopen de mensen die alle nieuwe technologie bedenken en ontwikkelen. Dan weet je zeker dat je het uit de eerste hand hebt.'

Nieuw kantoor in 2012

Wortell heeft momenteel alleen een kantoor in Lijnden bij Amsterdam. Deze locatie is gevestigd in een kerk en wanneer de huidige groei van het perosneelsbestand doorzet, dan is Wortell genoodzaakt een nieuwe vestiging te openen. Wortell denkt in 2012 het nieuwe kantoor te gaan betrekken, maar het kan nog niet zeggen waar dit zal zijn.

De personeelsgroei zal niet gerealiseerd gaan worden via de nieuwe vestiging in Amerika. Dat kantoor is er puur om Nederlandse medewerkers een onderkomen te bieden als zij op de Microsoft-campus in Redmond zijn. Wortell gaat niet in Amerika mensen werven. Ook worden er geen Nederlandse medewerkers voor vast in Amerika gestationeerd.

'We zijn een Nederlands bedrijf met puur Nederlandse klanten', zegt Van den Berg. 'Ook onze werknemers zijn mensen uit Nederland. Er wordt dus niemand geworven in Amerika. Van Wortell zit er gemiddeld altijd iemand in Redmond om brainstormsessies en presentaties bij te wonen. Onze directeuren blijven ook op ons hoofdkantoor en vliegen regelmatig alleen en met klanten naar de campus om te laten zien hoe het bij Microsoft werkt.'

Vacatures

Waarom er niet voor videoconferencen is gekozen in plaats van heen en weer vliegen, heeft te maken met het nieuwe werken. Van den Berg: 'In het nieuwe werken wordt er resultaatgericht gewerkt. Om beter resultaat te kunnen behalen, hebben we naast videovergaderingen ook face-to-face overleg. We hebben de afgelopen jaren gemerkt dat juist het fysieke contact zeer productief werkt. Daarnaast is het tijdsverschil dusdanig groot, dat videovergaderingen altijd 's avonds zijn, wanneer in Nederland de aardappelen op tafel staan. Op die enorme campus moet je daarom fysiek aanwezig zijn. Je moet meemaken wat de nieuwe ontwikkelingen zijn en dicht bij die bron zitten.'

Wortell houdt zich vooral bezig met werken in de cloud, Sharepoint, unified communications en Windows 8. Op het kantoor in Nederland wordt door enkele mensen al gewerkt met het nieuwste Windows-systeem. Van den Berg: 'We zitten bomvol projecten en daarom hebben we veel vacatures. We zoeken diverse Sharepoint-specialisten, business consultants en ervaren engineers voor Windows Infrastructure en unified communications.' Er staan op dit moment vijftien vacatures open bij de Microsoft-partner.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-07T16:06:00.000Z Laura Kempenaar


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.