Softwarehuis zoekt vooral vrouwen

SAP zoekt 60 jonge talenten voor doorstroom

SAP Nederland gaat in 2012 op zoek naar zestig jonge talenten die bij de softwareleverancier willen instromen. SAP is vooral op zoek naar medewerkers voor functies in de verkoop en dienstverlening. Het gaat hierbij om procesconsultants, project- of programmamanagers, en verkoopmedewerkers voor software en services. Daarnaast wil SAP meer vrouwen carrièrekansen bieden.

Jong talent is belangrijk voor SAP, aangezien er veel doorstroom is binnen het bedrijf. Dankzij interne trainingen, zoals management development en successieplanning, zijn in 2010 en 2011 tal van medewerkers intern gepromoveerd, ook naar managementniveau. Hierdoor ontstaat ruimte voor nieuwe, jonge medewerkers.

Kennis updaten en uitbreiden

‘Daar waar de markt vooral op zoek is naar ervaren personeel, trekken wij bewust de talenten van morgen aan', zegt managing director bij SAP Nederland Angélique de Vries. ‘Het afgelopen jaar hebben we ook veel stageplekken gecreëerd. SAP leeft van kennis en jong talent kunnen we prima opleiden. Op het moment dat stagiairs en stagiaires hun kennis snel kunnen updaten en uitbreiden, willen we ze graag in dienst nemen.'

Daarnaast heeft SAP het beleid om zoveel mogelijk vrouwelijk talent aan te trekken. Volgens Angélique de Vries is hier veel vraag naar. ‘We streven naar een evenwichtige personeelssamenstelling. SAP is geen exclusieve mannenwereld en we willen graag de vrouwelijke inbreng in ons bedrijf zo goed mogelijk benutten.'

SAP zocht in 2011 ook naar circa zestig nieuwe medewerkers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Een bedrijf met hoge doorstroom.
Lees:
Bedrijf dat jongen mensen uitholt die dan van ellende maar een andere baan gaan zoeken.

Sociaal ondernemen is van alle tijden.

Ik heb de afgelopen drie jaar alleen maar positieve ervaringen bij SAP opgedaan. De betaling is goed, er zijn veel opleidingen en mogelijkheden om ook internationaal te werken. Het maakt niet uit waar je vandaan komt en wat je moedertaal is. Mijn collega's komen uit alle delen van de wereld. Er zijn ook veel goede doelen acties, dus het is een bijzonder sociale onderneming waar heel veel collega's al jaren met plezier werken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-10-27T14:20:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.