Peak-IT werft 60 ICT’ers in drive in bioscoop

Ict-dienstverlener Peak-IT zet vrijdag 4 november 2011 vanaf 18.30 uur een drive in bioscoop op om zestig ict'ers te gaan werven. De bioscoop komt op de parkeerplaats van de Veemarkthallen in Utrecht. Het wordt een gratis evenement speciaal voor sollicitanten en eigen werknemers. De dienstverlener heeft al ruim tweehonderd aanmeldingen.

Peak-IT wil met deze speciale actie sollicitanten de kans bieden om op een andere manier contact te leggen met de dienstverlener dan met een sollicitatiegesprek. Het is de eerste keer dat het bedrijf de drive in bioscoop organiseert. De dienstverlener wil er een jaarlijks terugkerend evenement van maken. Bij het evenement zullen alle auto's geplaatst worden voor een doek van dertig vierkante meter om zo te kijken naar de film ‘The Fast and the Furious 5'. Ook komt Tim Coronel langs om in een Buggy te racen.

Peak-IT zoekt naar alle mogelijke soorten ict'ers. Dit zijn onder andere Cisco-netwerkspecialisten, Citrix- en VMware-virtualisatiespecialisten, verschillende soorten beheerders, applicatieontwikkelaars en Microsoft-specialisten op het gebied van infrastructuren en databases. Daarnaast zoekt de dienstverlener naar ondersteunende functies voor op de help- en servicedesk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Mmm. Is Peak IT dan niet geïnteresseerd in medewerkers die geen auto hebben trouwens?

Marc, je kunt altijd carpoolen..

Ze zijn iig duidelijk niet geinstereseerd in mensen die zichzelf serieus nemen.
Mooi, maak ik ook nog eens een kans.

Je kunt je ook aanmelden als carpooler lijkt me, zolang je maar zorgt dat je dan iemand kan regelen of op het kantoor van PEAK-IT verschijnt, heb vernomen dat ze vanaf Naarden in een stoet naar de Veemarkthallen rijden.. vast wel een auto waar je in kunt.

Ik vraag me wel af wat bedoeld wordt met:
"ondersteunende functies voor op de help- en servicedesk."

Als dat duidelijk is wil ik best naar Utrecht komen.

Ik begrijp het niet. Het kan aan mij liggen, maar...
Je gaat in een auto naar de bioscoop. Je kijkt naar een film. Wáár in dit proces is de werving dan?
Het enige wat ik me kan voorstellen is dat er tussen de film door allerlei reclame van Peak-IT zal worden vertoond, met knappe, glimlachende jongedames die je dan vertellen naar welk e-mail adres je dan je sollicitatie moet sturen.
Maar daar volgt dan toch gewoon alsnog een gesprek op?

@Nico, Da's toch duidelijk "ondersteunende functie voor op de help- en servicedesk", dat is iemand die de helpdesk mensen ondersteund. De bekende koffie juffrouw.

Peak-IT is niet zo'n beste betaler voor wat ik weet... Zou het wel gratis parkeren zijn?

Ze komen tijdens de film natuurlijk bij je in de auto zitten, net op het moment dat de film spannend gaat worden. Dus snel tekenen want dan kan je de film weer volgen. Lijkt me wel irritant, net als reclame.

Origineel, maar zijn arbeidsvoorwaarden, salaris en groeimogelijkheden niet belangrijker dan in een auto naar een film kijken, als je Peak IT al als potentiële werkgever zou zien .. komt niet heel serieus over als je het mij vraagt.

En je mag niet ouder zijn dan 25 en je moet 10 jaar ervaring hebben:-)
Iedere zichzelf serieus nemende ICT'er gaat hier niet werken, tenzij je geen werk hebt misschien.
Heb er in de WW ruim een jaar gesolliciteerd was met mijn 52 jaar en 15 jaar "overgekwalificeerd" zoals zij dat zo mooi wisten te omschrijven meteen op mijn blacklist.

Er staat echt letterlijk dat dit event een alternatief is voor een sollicitatiegesprek. Overigens zie ik nog wel nuance tussen contact leggen en echt solliciteren, maar dat is blijkbaar bij Peak IT hetzelfde.

Neem een zak popcorn mee en een fles Grolsch, dan zal het vast wel goed komen met je contact leggen...

Als je zo'n toestand moet organiseren om sollicitanten te lokken, is er toch iets mis met je arbeidsvoorwaarden, dunkt me.

Eerst gooien ze de helft van het personeel eruit en nu zoeken ze aandacht door er weer 60 aan te willen nemen. Ik ben klaar met ze!

Ik moet wel lachen om de reactie van Peter.
Overgekwalificeerd is gewoon een vakterm voor 'te oud'
Maar in dit geval heeft het bedrijf wel gelijk, Als Peter inderdaad vijftien jaar ervaring heeft, dan kan hij welicht het werk van de helft van die andere kandidaten doen.
Dat is natuurlijk niet de bedoeling, want het gaat erom hoeveel mensen je kunt wegzetten, niet wat die mensen daadwerkelijk presteren.

Typisch een bedrijf dat alleen maar denkt aan wegzetten van mensen (detacheren). Misschien moeten ze die "over gekwalificeerde" mensen eens aannemen. Gaan ze misschien eens leuke klussen doen waarin ze kunnen denken aan architectuur vraagstukken en projectmatig werken.

Compleet visieloos en al helemaal niet voor de langere termijn. Let op Peak, in de toekomst worden steeds meer zwaardere jongens gevraagd. De tijd van beheer sterft uit!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-02T11:02:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.