SAP-huis Illumni zoekt nieuwe consultants

SAP-dienstverlener Illumni is uitverkocht en zoekt daarom tien tot vijftien nieuwe consultants die op projecten kunnen worden ingezet. De zoektocht is opmerkelijk omdat Illumni onlangs nog failliet werd verklaard. Het bedrijf wist dit via de rechter ongedaan te maken en werkt weer aan zijn toekomst.

Momenteel heeft Illumni al zijn SAP-consultants tot medio 2012 voor projecten gereserveerd. Doordat de dienstverlener aan nieuwe vraag wil kunnen voldoen, wordt er extra personeel gezocht. De beoogde consultants zullen vooral op projecten gezet worden in de branches Logistiek, Finance, Autorisaties, ISH-Med en EH&S. Illumni werkt op twee manieren met consultants: in vaste dienst en op zzp-basis via het midlance-concept. Via beide manieren kunnen SAP-consultants bij de dienstverlener aan de slag gaan.

Faillissement

Op 29 september 2011 verklaarde de rechter SAP-dienstverlener Illumni failliet. Directeur Gerjan Schijlen was niet op de hoogte van de behandeling van het faillissement van Illumni en kwam dus niet in de rechtbank opdagen. Bij verstek werd vervolgens faillissement uitgesproken. Schijlen vocht dit besluit echter aan, en met succes. Op 4 oktober 2011 werd de uitspraak nietig verklaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Lijkt me logisch. Een bedrijf dat wil overleven zal omzet en winst moeten maken. In het geval Illumni dus mensen verkopen aan klanten. De vraag blijft of iemand die echt toegevoegde waarde voor een bedrijf kan leveren bij een Illumni wil werken. Waarom als goede consultant het risico lopen in een slangenkuil terecht te komen?

Vraag eens aan Jan Krosenbrink of Jeroen Versteeg:

http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/erp/4252604/1276992/exdirecteur-uphantis-krijgt-geld-van-sogeti.html#reacties

SAP-huizen zijn uit de tijd. ZZP-ers hebben de toekomst.

@kees, succes met je 60 eur per uur.

@Frits, spiegelbeed havik?

@Ralph: De kreet spiegelbeeld havik zegt mij niets. Is dat Limburgs?

Trouwens, je suggestie dat een zzp-er een soort minderwaardige is die genoegen moet nemen met 60 euro/uur is een beetje vreemd. Waarom zou een klant 100 euro/uur betalen voor een medewerker van Illumni en maar 60 euro/uur voor een zzp-er? Heb je hier een goede verklaring voor?

Beste Frits,

Een havik is iemand in mijn beeldvorming die geniet van de negatieve energie omtrent andere bedrijven. Wat je jezelf moet afvragen is wat het aansturingsmechanisme is waarom je reageert op positief nieuws omtrent Illumni en dit in het negatieve trekt. Ben je ex-werknemer? Zijn er frustraties?

Met betrekking tot mijn 60 eur opmerking: zzp tarieven staan zwaar onder druk. Je kan moeilijk aantonen dat je meer waard bent dan 60 eur als je alleen bent niet?

Wat is je visie, je cultuur, welke mensen coachen jou?
Etc, etc.

Ik bedoel niets verkeerd met mijn opmerkingen, waar ik echter niet tegen kan is anoniem reageren omtrent het bestaansrechts van bedrijven die niks meer doen dan een boterham proberen te verdienen.

Nog even offtopic aangaande de ZZP opmerkingen.

Stel je een virtueel Supply chain bedrijf voor met 10 medewerkers waarvan 8 supply chain consultants. Genoemdn bedrijf doet dit werk 15 jaar.

Grote klant heeft een senior supply cgain consultant nodig voor zijn greenfield re-engineering project.

Wie denk je dat gekozen gaat worden?
De zzp' er met een uitstekend track record en een vraagteken qua netwerk.

Of de zekerheid dat qua kennis en kunde 15 jaar ervaring en 8 andere hersenen ter beschikking staan.

De enige rede waarom mensen gaan zzp' en is omdat ze de dollartekens zien en van de overhead af willen zijn zodat ze meer kunnen concurreren. Tegelijkertijd vergetende dat er meer is dan een uurprijs.

Ik noem: bewezen methodologie, coaching, competentie-ontwikkeling, feedback-mechanismen, netwerk van aanpijlende partnerbedrijven etc etc.

Het feit dat er veel zzp' ers zijn gaat eerder betekenen dat je individueel meern uitgebuit wordt met als gevolg dat de prijzen nog meer onder druk komen te staan.

Een kaartje met zelfstandig sap consultant maakt nl uiteindelijk weinig indruk.

@Ralph, ik moet hier toch echt op reageren.

Ik wil best geloven dat er ZZP-ers zijn die er niks van bakken of er een potje van maken. Die mensen prijzen zichzelf uit de markt, want de markt is onverbiddelijk.

Hetzelfde geldt echter voor bedrijven die jonge en onervaren medewerkers op pad sturen onder het mom dat de klant het neusje van de zalm krijgt. De werkelijkheid is vaak dat klanten een beginneling krijgen waar ze wel de hoofdprijs dienen te betalen en waar de medewerker kan leren on the job.

Beweer jij dat klanten betalen voor de windowdressing en onmeetbare factoren als coaching (vaak een wassen neus), visie (wat kan ik daar mee en waarom moet ik voor jouw visie betalen?) en cultuur (betaal ik 40 euro extra omdat je cultuur meeneemt???).

Grote klant heeft een senior supply cgain consultant nodig voor zijn greenfield re-engineering project.

Wie denk je dat gekozen gaat worden?
De zzp' er met een uitstekend track record en een netwerk na 10 jaar gewerkt te hebben bij SAP, IBM, CAP etc.. (zo'n 150 andere hersenen)

Of een consultant van Illumni die 10 jaar support bij DSM/Sabic heeft gedaan en verder nooit een echt project heeft afgerond. Een netwerk van 8 hersenen met ongeveer dezelfde ervaring.


@Frank,

Helemaal mee eens. Ook voor Sap-bedrijven geldt dat er genoeg cowboys tussen zitten.

Je begrijpt net zo goed als ik dat het gaat om een kwalitatief totaalplaatje.
Aspecten die ik heb genoemd spelen daarin mee. Staat los van het feit of het kwantificeerbaar is.

En ja er is een andere kant van de medaille aangaande mijn verhaal en dat stip je goed aan.

@Frits, dank voor je tegenreactie. Jammer dat je selectief bent en de rest gewoon negeert.

"Ik noem: bewezen methodologie, coaching, competentie-ontwikkeling, feedback-mechanismen, netwerk van aanpijlende partnerbedrijven etc etc"

Moet ik hierop reageren?
-Methologie? Iedereen met een afgeronde relevante studie heeft een methologie. Daarvoor heb je geen werkgever nodig
Coaching? Moet je iemand met 10 jaar ervaring laten coachen? Meer iets voor juniors
- Competentie ontwikkeling. Verantwoordelijkheid van de persoon (zzp-er of werknemer). Niemand moet je vragen of het huiswerk gemaakt is.
- feedback mechanismen. Natuurlijk, je vraagt feedback van iemand die je 3 keer /jaar ziet. feedback geeft de klant.
- Partnerbedrijven: Natuurlijk, bij die grote klant lopen alle spelers al rond.


@Frits
-Methodologie. Dan zullen alle aanbesteders in de wereld het wel fout zien als ze vragen naar je methodologie en waarom deze juist voor deze brance en dit stukje werk, effectief is.

Coaching: CEO's van grote bedrijven worden gecoached.
Coaching, mijn waarde Frits, houdt nooit op. Jezelf verbeteren ook niet. Als jij tevreden bent met je ontwikkeling na 10 jaar ervaring en "alles wel weet" dan ben je een van de enige. Goed voor je.

Competentie-ontwikkeling: zie mijn argumentatie bij coaching. Geldt hetzelfde voor.

- Feedback mechanismes: Je vraagt feedback of je aanpak goed is, of je het probleem goed doorzien hebt, of je een goede analyse hebt gemaakt van de machtsspelletjes, of je het politiek goed ziet. Er is niks fijners dan een collega die je constructief voorziet van positieve kritiek waar je mee verder kan.
Of je dit van de klant krijgt, valt te bezien. Misschien is het dan te laat.

- Partnerbedrijven: geven je toegang tot kennis en kunde waar jij als zzp misschien geen ingang hebt. M.a.w je staat sterker.

Maar al deze zaken zijn zeker onbelangrijk voor een zzp'er met 10 jaar werkervaring die de SAP overview wel heeft. Fuck'm all, cv's rondsturen kan ik zelf ook wel. Zoiets?@Ralph
Persoonlijk vind ik een havik een schitterend dier, uitstekend uitgerust om een breed terrein te overzien maar ook snel kansen te benutten en vrij als een vogel uiteraard.

Verder ga je voorbij aan het feit dat steeds meer competente mensen ervoor kiezen om zelfstandige te worden, zelfs in deze moeilijke tijden. De meeste die ik ken zijn uiterst gemotiveerd, werken meer gemiddeld 10 jaar met SAP, kennen geen 8-5 mentaliteit en bezitten een behoorlijk uitgebreid netwerk.
Ik ben het eens met wat Frits hierboven zegt over methodologie en coaching. Betreffende feedback: het feit dat je nog eens terug wordt gevraagd of gerefereerd door een klant is de enige feedback die werkelijk telt.

Over de tarieven: hoeveel van jouw tarief bestaat uit het salaris van de managers, backoffice staff en bankzitters, de huur van het kantoor, het leasewagenpark etc. etc.? Qua kosten kan je gewoonweg niet concurreren met een ZZP-er. Bovendien bloeden de bedrijven gaandeweg leeg vanwege het gebrek aan ICT studenten.

Een ZZP collectief heeft zeker de kennis en ervaring om grotere projecten te kunnen aanemen. Belangrijk aspect is nog het regelen van de aansprakelijkheid. Maar het is slechts een kwestie van tijd voordat ze volwaardige SAP Partner status gaan krijgen en uiteindelijk de klassieke partners gaan verslaan.

Bij Illumni zijn alle consultants met een beetje body weggelopen. Momenteel is Illumni een club zonder enige betekenis. Geen visie en missie. Inclusief overhead (7 personen) is de club inmiddels nog slechts 20 personen groot. Wil je echt geen bonus meer en wil je eventueel ook je vakantiegeld inleveren, dan is Illumni jou club. Directeur Schijlen zoekt nog medewerkers die voor hem inkomsten genereren zodat hij zijn luxe leventje kan behouden. En Ralph, ik snap je niet. Jij hebt toch ontslag gekregen bij Illumni.

Als je nog maar slechts enkele consultants in dienst hebt dan ben je al snel uitverkocht. Op geen van de SAP gebieden heeft Illumni enige body. In eerdere publicaties op Wijlimburg.nl stond te lezen dat Illumni een gigantisch bedrag aan kort lopende schulden heeft. Ben je ZZP'er en ga je met Illumni in zee, realiseer je dan wel dat je achteraan moet aansluiten in de rij van schuldeisers. En Ralph, anderen beschuldig je van het feit dat ze anoniem reageren. Jij bent toch een ex Illumni medewerker die nog vriendschappelijke banden heeft met directeur Schijlen. Waarom hou je dit gegeven geheim?

Wat een onzinnige discussie van het gros van de heren. Reageer graag op het stuk, maar een discussie over een havik?

@Ralph: verbazingwekkend dat je Illumni met competentie, coaching en methodologie in verband brengt. Ze vindt dat zzp-ers alleen $-tekens in de ogen hebben. Nee, het management bij Illumni doet het allemaal voor de medewerker. Competentie? Volgens mij had Gj al moeite met de Havo (en de rest van de overhead is niet veel beter)

@Ralph, lijkt me een leuke club om voor te werken. Vertel eens wat meer over de visie en cultuur binnen Illumni. Ook ben ik benieuwd wie jou coach was, de directeur zelf?

@Ralph: Ik begrijp er niets van. Je praat over Illumni en coaching, feedback, comptentieontwikkeling Het enige echte voordeel van het werken voor een bedrijf is een stukje zekerheid (bij ziekte etc..). Op dit punt gaat Illumni dus volledig de mist in. Ze ontslaan mensen bij ziekte. Wel fijn dat ze mensen op die manier 'coachen'

Mooi om te zien dat mensen een dergelijke emotie bij Illumni hebben dat het blijkbaar nodig is om aan te loggen met mijn naam en daarin onzin te verkondigen. Hiervoor is er aangifte gedaan bij de politie.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-02T11:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.