AMD schrapt 10 procent banen ondanks groei

Chipleverancier AMD schrapt wereldwijd ongeveer duizend banen. Het gaat om ongeveer 10 procent van het personeelsbestand. De chipleverancier snijdt in de kosten om scherper te kunnen concurreren. De reorganisatie wordt grotendeels in het vierde kwartaal van 2011 uitgevoerd. De reorganisatieplannen komen op een onverwacht moment. De chipleverancier boekte in het derde kwartaal van 2011 opnieuw groeicijfers, maar ziet zich genoodzaakt om banen te schrappen.

De reorganisatie is niet toegespitst op specifieke functies. Het gaat om het schrappen van banen door de hele organisatie. Door de reorganisatie en aanvullende maatregelen moet in 2012 ongeveer tweehonderd miljoen dollar bespaard worden op de kosten voor bedrijfsvoering. AMD gaat het geld dat vrijkomt onder andere investeren in de ontwikkeling van chips voor mobiele apparatuur en energiezuinige halfgeleiders.

De reorganisatie komt op een opvallend moment. De leverancier maakte onlangs bekend dat het derde kwartaal van 2011 met groeicijfers is afgesloten. De leverancier meldde een recordverkoop aan processors voor mobiele apparatuur.

AMD wordt sinds augustus 2011 geleid door Rory Read, die overstapte van Lenovo. Zijn voorgangers moesten na tegenvallende financiële resultaten het veld ruimen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-07T10:01:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.