Oud IBM-CEO John Opel overleden

Oud-ceo van IBM John Roberts Opel is 3 november 2011 op 86-jarige leeftijd in Florida overleden. Van januari 1981 tot januari 1985 was hij ceo van IBM. Ook was hij vanaf begin 1983 tot halverwege 1986 voorzitter van de raad van bestuur van het ict-concern.

In 1959 werd Opel assistent van IBM-ceo Thomas Watson. Opel was in 1964 onder andere verantwoordelijk voor de introductie van het IBM System 360 mainframe. Onder zijn leiding als ceo verdubbelde IBM's omzet. In 1983 stond Opel op de cover van Time magazine.

Hij leerde in zijn werk voor de Amerikaanse hulporganisatie United Way Mary Gates kennen. Via haar kwam Opel in contact met haar zoon Bill die het besturingssysteem MS-Dos  voor IBM's eerste pc ontwierp.

Universiteit van Chicago

John Roberts Opel vocht als jongeman tijdens de Tweede Wereldoorlg in het Amerikaanse leger tegen de Japanners in de Stille Oceaan, onder andere op de Filippijnen en Okinawa. Hij studeerde later af aan de Universiteit van Chicago.

John Roberts Opel laat zijn vrouw, vijf kinderen en vijftien kleinkinderen achter.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-11T16:49:00.000Z Witold Kepinski
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.