Vrouw leidt Texaanse hardwareleverancier in Holland

Jeannine Peek leidt Dell Nederland

Jeannine Peek (42) is per 1 november 2011 in dienst is getreden als algemeen directeur van Dell Nederland. Aan haar de taak om Dell Nederland te transformeren van een hardwareleverancier naar een it-dienstverlener. Peek werkte eerder voor Mars, KPN, Worldcom, Dell, Content en Unique. Peek is ook verantwoordelijk voor de dienstverlening aan alle klanten in de publieke sector in Nederland, waaronder eductatie, gezondheidzorg, centrale en lokale overheid.

Peek vervangt Renzo Taal, die aan de slag gaat als director global sales operations en Merger & Acquisitions Strategy in het hoofdkantoor van Dell in Texas. Peek heeft Technische Bedrijfskunde gestudeerd aan de Universiteit van Twente. Na een jaar voor het Mars-concern in de Verenigde Staten te hebben gewerkt, ging ze bij KPN aan de slag. In 1999 maakte Peek de overstap naar telecomdienstverlener Worldcom, waar ze verschillende leidinggevende posities bekleedde. Daarna was ze tussen 2005 tot 2008 directeur publieke sector van Dell Nederland. Tot haar klantenkring behoorden de gezondheidszorg, het onderwijs en de overheid.

Content en Unique

In 2008 werd Jeannine Peek benoemd tot algemeen directeur van Content. In 2010 leidde zij de samenvoeging van Content en Unique, onderdeel van USG People. Jeanine Peek was sinds 1 december 2010 geen directeur meer van USG-dochter Unique. Volgens het USG-bestuuur zijn zij toen ‘in goed overleg uit elkaar gegaan'. Een aanleiding voor het plotselinge vertrek wordt echter niet gegeven. De afronding van de fusie tussen Content en Unique zou een rol spelen. Sinds 1 november 2011 is ze weer terug bij Dell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Dell is zeker hard op weg met het transformeren van een hardware naar een solutions gerichte organisatie.
Daar zal Jeannine vast goed aan bij kunnen dragen.

Right woman, right time, right job. Goede keuze van Dell en Jeannine.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-16T09:32:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.