Meeste vraag naar programmeurs

Regio Amsterdam zoekt kwart van alle ICT'ers

vacature

Van de totale vraag naar ict'ers in de eerste helft van 2011 komt een kwart uit de regio Amsterdam. Hiermee heeft de hoofdstad het grootse vacatureaanbod in ict-functies van alle Nederlandse steden. Andere regio's waar relatie veel ict'ers worden gezocht zijn Utrecht (13 procent) en Den Haag (12 procent). Dit blijkt uit cijfers van arbeidsmarktonderzoeker Jobfeed, die via de dubbele kwartaalreportage van detacheerder iSense gecommuniceerd werden.

Na de top drie volgen de regio's Amersfoort, Eindhoven en Rotterdam met allen 8 procent van het vacatureaanbod. Daarna volgen respectievelijk Arnhem (6 procent), Den Bosch en Zwolle (beiden 5 procent), Groningen (4 procent), Breda (3 procent) en Maastricht (2 procent). De overige regio's bij elkaar vertegenwoordigen 1 procent van het totale vacatureaanbod. De randstad neemt in totaal 66 procent van alle ict-vacatures voor zijn rekening.

Functies

De regio Amsterdam zoekt vooral programmeurs, maar ook is er veel vraag naar analisten en beheerders. De vraag naar ict-managers en bi-consultants is relatief klein. In Utrecht worden ook het meest programmeurs gezocht, gevolgd door tester, analisten en beheerders. Ook hier is de vraag naar ict-managers relatief klein. Programmeurs worden ook het meest gezocht in Den Haag, maar hier is ook een grote vraag naar beheerders. Daarnaast zijn er veel vacatures voor testers en analisten te vinden. Ict-managers, bi- en SAP-consultants worden minder in deze stad gezocht. De overige steden vertonen een vergelijkbaar beeld met de top drie, behalve Breda. Daar is de vraag naar analisten het grootst.

Er wordt dus veruit het meest gezocht naar programmeurs. In de eerste helft van 2011 werden er volgens Jobfeed in deze functiecategorie 9933 nieuwe vacatures uitgeschreven. De beheerders volgens met 5357 vacatures, gevolgd door de analisten met 3570 nieuwe functies. Voor SAP-consultants verschenen er 3287 nieuwe vacatures, voor testers 3180 en ict-managers zagen 2314 nieuwe vacatures verschijnen.

Php, Java en .Net

De programmeurs zijn in het onderzoek op één hoop geveegd. Jobfeed heeft echter ook een onderverdeling gemaakt tussen php-, Java- en .Net-programmeurs. De overige programmeursfuncties zijn in één groep ondergebracht. Met 30 procent was er het meeste vraag naar php-programmeurs (3074 vacatures). De Java-programmeur volgt met 28 procent, wat 2784 nieuwe vacatures inhoudt. In 24 procent van de gevallen (2382 vacatures) werd er gezocht naar .Net-programmeurs en de rest van de programmeurs vertolkt 18 procent van de vraag. Dit zijn 1693 nieuwe vacatures in de eerste helft van 2011.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-17T14:39:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.