Macaw is beste werkgever van 2011

Award

Ict-dienstverlener Macaw is wederom de beste werkgever van het jaar voor hoogopgeleiden. Dit blijkt uit onderzoek van arbeidsmarktblad Intermediair. Macaw wordt vooral geroemd om zijn bovengemiddelde primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden, de medewerkertevredenheid en de sfeer binnen het bedrijf.

Algemeen directeur van Macaw Patrick van Aalst is blij verrast dat de prijs in 2011 opnieuw naar zijn bedrijf gaat. ‘Nee, dit had ik niet verwacht. Achmea wist de afgelopen jaren van plek vier, naar drie en naar twee te stijgen en ik had eigenlijk verwacht dat ze dit jaar els eerste zouden eindigen. Had ik ook niet erg gevonden; Achmea is onze grootste klant.' Achmea eindigde uiteindelijk als vierde, achter PGGM en Ormit.

Vitaliteitsprogramma

De primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden zijn bij Macaw ver bovengemiddeld. Ook de medewerkers van het bedrijf blijken bijzonder tevreden. Voor de sfeer op het bedrijf geven ze gemiddeld het cijfer 8,6, voor de inhoud van hun werk een 8,5 en de vrijheid die ze krijgen een 8,3.

‘Dat zijn erg mooie cijfers', meent Van Aalst. ‘Het is leuk om gewaardeerd te worden, het bevestigt dat je de goede dingen doet. We hebben dit jaar een vitaliteitsprogramma ingevoerd waarmee je online je gezondheid kunt checken en advies kunt krijgen over hoe beter te leven. Ik denk dat dit mede bijgedragen heeft aan deze zege.'

Overige ict-bedrijven

In de top vijftig van beste werkgevers staan naast Macaw nog vier ict-dienstverleners. Op plaats zes staat Info Support, Ciber eindigde op de veertiende plek, Caesar Groep werd negentiende en technisch dienstverlener Alten PTS eindigde op plek 28. Buiten deze lijst deden de ict-bedrijven Imtech Nederland, Kender Thijssen ICT Solutions, Planon, Sogeti en Valid het ook goed als werkgever.

Het onderzoek

Intermediair laat sinds 2001 jaarlijks onderzoeken welk bedrijf of organisatie de beste werkgever is voor hoogopgeleiden. Het onderzoek wordt in opdracht van Intermediair uitgevoerd door bureau SatisAction onder leiding van dr. Mirjam Baars, tevens hoofd van het Career Center van de Universiteit van Tilburg. In totaal maakten dit jaar zeventig bedrijven kans op de titel Beste Werkgever van Nederland. Alleen bedrijven met meer dan honderd medewerkers konden deelnemen.

Het Intermediair Beste Werkgevers Onderzoek bestaat uit twee onderdelen. In het eerste deel beantwoorden bedrijven meer dan honderd vragen over hun arbeidsvoorwaarden. Het tweede deel is een online enquête onder een aselect gekozen, representatief aantal medewerkers van ieder deelnemend bedrijf. Dit onderzoek gaat over meerdere aspecten van hun werktevredenheid. In totaal deden dit jaar 10.930 werknemers mee aan het werktevredenheidsonderzoek.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-22T15:00:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.