SAP-huis Illumni gaat terug naar Maastricht

SAP-dienstverlener Ilumni verhuist half oktober 2012 terug naar Maastricht. Nu een dispuut met de verhuurder over huur, vertrok het bedrijf in de zomer van 2011 hals over kop naar Heerlen. Toch wil Illumni weer terug naar waar het vandaan komt, omdat de stad een prima uitvalsbasis is om de markten in België en Duitsland te bedienen.

De terugkeer is eerder met de gemeente Maastricht afgesproken toen bleek dat Illumni naar Heerlen zou verhuizen. De gemeente heeft de SAP-dienstverlener namelijk een subsidie gegeven om zich te huisvesten in de stad. Door de huurperikelen met de vorige verhuurder, kwam Illumni in zwaar weer terecht. Het bedrijf zegde de gemeente echter toe om in 2012 terug te keren en hierover zijn keiharde afspraken gemaakt.

VNSG

‘Onze divisie Illumni Academy had in Heerlen al een vestiging en het was voor ons dus makkelijk om daar tijdelijk aan te schuiven', zegt directeur Gerjan Schijlen. ‘Maastricht is qua locatie ideaal als uitvalsbasis voor België en Duitsland. Daarnaast worden de bijeenkomsten van de Vereniging Nederlandstalige SAP Gebruikers (VNSG) ook in Maastricht gehouden, dus dan is de herkenbaarheid voor klanten ook groter dan andere steden in Limburg. Illumni zal zich gaan vestigen in het centrum van Maastricht. Illumni Academy blijft gewoon in Heerlen.'

Het is logisch dat Illumni Academy in Heerlen blijft, want onlangs kondigde de dienstverlener aan dat er samen met de gemeente Heerlen een werktraject wordt opgezet. Na een roerige periode gaat het weer beter met de SAP-dienstverlener. Het bedrijf zoekt zelfs tien tot vijftien nieuwe SAP-consultants. Op 29 september 2011 verklaarde de rechter SAP-dienstverlener Illumni nog failliet. Directeur Gerjan Schijlen was niet op de hoogte van de behandeling van het faillissement van Illumni en kwam dus niet in de rechtbank opdagen. Bij verstek werd vervolgens faillissement uitgesproken. Schijlen vocht dit besluit echter aan, en met succes. Op 4 oktober 2011 werd de uitspraak nietig verklaard.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het blijft altijd leuk met Illumni. Nu weer ineens terug naar Maastricht, wellicht moeten ze ook eens nadenken over een real life soap.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-11-25T08:52:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.