ING werft ICT'ers ondanks banenreductie

Bank ING is een wervingscampagne voor ict'ers gestart. Opvallend, want onlangs kondigde het bedrijf aan dat er banen gaan verdwijnen. ING richt zich in het bijzonder tot de Java-specialisten, maar ook worden er andere specialisaties gezocht. In totaal staan er extern 32 voltijdsfuncties open in 24 advertenties.

ING is een speciale campagne gestart waarin de carrièremogelijkheden voor een Java-specialist duidelijk worden gemaakt. Getracht wordt om de loopbaan van een potentiële medewerker in kaart te brengen en hoe die persoon zich continu kan ontwikkelen. In deze campagne vertellen medewerkers van de bank over hun ict-loopbaan.

Functies

De vacatures voor Java-specialisten zijn onder te verdelen in verschillende functies. Zo zoekt ING Java-programmeurs, Java-performancespecialisten, technische projectleiders met inhoudelijke Java-ervaringen en Java-architecten. Daarnaast zijn er ook functies beschikbaar als system administrator Tibco, solution architect infrastructure, functioneel applicatiebeheerder, technical support specialist, technical project leader en testspecialist/tester.

ING zoekt zowel experts, trainees als stagiairs. De bank zoekt vooral ict'ers die ondernemend zijn, van aanpakken houden en zichzelf willen blijven ontwikkelen. Voor experts geldt een afgerond bachelor/master degree it of iets vergelijkbaars, met een duidelijk gekozen specialisme voor (Java-)development. Daarnaast is ervaring vereist.

Mobiele app

kemenade

Ron van Kemenade

Het aantal vacatures dat ING momenteel voor Java-specialisten heeft is ongeveer acht. Dit aantal kan echter dagelijks veranderen. Zo vraagt de afdeling Credit Risk continu om snelle verandering waarvoor vaak ict'ers worden ingeschakeld. Ook heeft ING onlangs een app voor mobiele devices gelanceerd. Deze wordt boven de verwachting van de bank gedownload, waardoor er veel vraag naar Java-ontwikkelaars is.

Begin september 2011 liet ING-cio Ron van Kemenade al aan Computable weten dat er verschillende ict-banen bij de bank zouden gaan verdwijnen. Toen liet hij al doorschemeren dat hij voor de toekomst vooral hoogopgeleide ict'ers zoekt.  De personele veranderingen bij ING komen enerzijds doordat het bedrijf de verzekerings- en banktak van elkaar moet scheiden. Anderzijds wordt bank ING samengevoegd met de Postbank en zal er vooral met de Postbank-ict gewerkt gaan worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

"De bank zoekt vooral ict'ers die ondernemend zijn, van aanpakken houden en zichzelf willen blijven ontwikkelen."

Kunnen ze bij PZ van de ING niets beters verzinnen dan dit soort standaard kretologie.

Op zich geen vreemde eigenschappen toch, waar ze naar op zoek zijn? Wat zou jij beter vinden?

Wat mij verbaasd bij financials is dat ze altijd als eis stellen dat je bij de betreffende organisatie gewerkt hebt. Na 10 jaar en vele organisaties verder, zijn er natuurlijk geen mensen meer die en ICT-er en bij het bedrijf hebben gewerkt. Door de reorganisaties is de vijver waar ze uit willen putten leeg.
Als ze daadwerkelijk nieuw bloed willen met vernieuwende ideeen zou het misschien een idee zijn om ICT-ers uit andere branches danwel vakgebieden te werven. Het idee dat deze organisaties de wijsheid in pacht hebben is inmiddels wel voorbij.

ondernemend, houdt van aanpakken (liever aan het werk dan van een overvloed aan vrije dagen te genieten) en wil zichzelf graag blijven ontwikkelen (in tegenstelling tot iemand die het initiatief graag aan een werkgever met vaste loopbaanpaden overlaat).

Klinkt als een ZZP-er die ze daar zoeken ;)

Mensen "die ondernemend zijn, van aanpakken houden" worden ondernemer.
Een bank die mensen in loondienst wil nemen had vroeger kunnen zeggen mensen te vragen die "een vaste en zekere baan" willen. Helaas kan ING dat zelf niet meer waarmaken.

De Rabobank voert ook een ict wervingscampagne. Voor meer dan alleen Java specialisten. Zij zeggen een loopbaan aan te bieden.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-06T16:05:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.