Reorganisatie treft ict’er nauwelijks

TomTom neemt R&D op de schop

Navigatieleverancier TomTom gaat zijn onderzoeks- en ontwikkelafdeling (r&d) opnieuw inrichten. Het bedrijf zet tien units op die allen productgericht worden. TomTom wil hiermee de engineers meer betrokken maken met een product en minder met een bepaald bedrijfsonderdeel. In totaal verdwijnen er 457 banen waarbij 255 mensen gedwongen ontslagen worden. Ict'ers lijken de dans te ontspringen.

TomTom meent dat het personeelsbestand met 10 procent wordt teruggebracht, maar uit de meest recente kwartaalrapportage blijkt dat het bedrijf 3487 mensen in dienst heeft, waarvan ongeveer 1400 in Nederland. Dit zou betekenen dat 13 procent van het personeel zijn baan verliest. In Nederland worden ongeveer 125 mensen gedwongen ontslagen. Het betreft hier vooral ondersteunende functies, bijvoorbeeld op de verschillende administraties.

Betrokken ontwikkelaars

Volgens TomTom voelen de medewerkers zich niet meer echt betrokken bij de producten die worden gemaakt en verkocht. Het navigatiebedrijf kiest daarom voor een productgerichte indeling van het bedrijf. Met de tien nieuwe business units Maps, Traffic, Navigation, Automotive Systems, PND's, Fleetservices, Fitness, Mobile, POI's en Speedcams wil TomTom vooral de technisch gespecialiseerde medewerkers meer betrokken maken. Bij de ontwikkeling van producten beheren zij nu het volledige proces.

TomTom maakt voor de reorganisatie veertien miljoen euro vrij, dat volledig geboekt wordt op het vierde kwartaal van 2011. Het bedrijf denkt in 2012 al vijftig miljoen euro te bezuinigen door alle aanpassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-08T11:14:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.