Softwareleverancier wil jongeren interesseren voor informatica

Google schenkt bèta's ruim half miljoen euro

Softwareleverancier Google schenkt ruim een half miljoen euro (750.000 dollar) aan de Nederlandse stichting Platform Bèta Techniek. Het geld gaat worden ingezet om meer jongeren te interesseren voor vakken als wiskunde en informatica. Speciale aandacht hierbij gaat uit naar meisjes en allochtone jongeren. Ook wordt het geld ingezet voor het verhogen van het aantal eerstegraads wiskundedocenten.

Met het geld wil het Platform Bèta Techniek een betere balans creëren op de arbeidsmarkt om zo de concurrentiepositie en kenniseconomie te versterken. Volgens het platform kiest op dit moment slechts twee op de tien jongeren voor bètatechniek, terwijl vier op de tien een betere balans zou opleveren.

Nieuwe generatie

Google ziet het als zijn taak om scholieren te laten zien welke kansen een bètatechniekopleiding biedt. De softwareleverancier ziet de rol van technologie in de samenleving toenemen, waardoor het aantal vacatures op het gebied van informatica, technologie en wiskunde blijft groeien. Volgens Google is het van belang om al op de middelbare school aandacht aan het onderwerp te besteden. Via een reeks van onderwijsinitiatieven investeert het bedrijf wereldwijd in de nieuwe generatie van computerwetenschappers en technici. In 2011 gaat het om een bedragen van honderd miljoen dollar dat geschonken wordt aan allerlei verschillende instanties over de hele wereld.

De donatie van Google aan het Platform Bèta Techniek wordt op woensdagmiddag 14 december 2011 gedaan op een feestelijke afsluitende bijeenkomst van de Nederlandse organisatie van de Internationale Wiskunde Olympiade. Deze vond dit jaar voor het eerst plaats in Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-14T10:54:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.