EU zoekt directeur voor ICT-agentschap

Eind deze week sluit de inschrijftermijn van de sollicitatieprocedure voor uitvoerend directeur (executive director) bij de Europese ict-beheerorganisatie voor grensoverschrijdende veiligheidssystemen. Het hoofdkwartier komt te staan in Tallinn, de hoofdstad van Estland. De directeur krijgt als taken het inrichten van dit IT Agency en het leiding geven aan de dagelijkse werkzaamheden na de inrichting.

In het najaar moet het IT Agency van start gaan. De organisatie krijgt het overkoepelende operationeel beheer en de beveiliging toebedeeld van drie grote systemen: het nog op te leveren Schengeninformatiesysteem (SIS II), het Europese Visuminformatiesysteem en Eurodac, een vergelijkingssysteem voor vingerafdrukken van asielzoekers en illegalen. In een later stadium worden hier waarschijnlijk ook andere EU-systemen op het gebied van veiligheid en justitie ondergebracht.

Bij het agentschap komen 120 man te werken, verspreid over drie locaties. In Tallinn komt het hoofdkantoor te staan; in Straatsburg (Frankrijk) een locatie voor technische ondersteuning (ontwikkeling en operationele beheer) en in Sankt Johan im Pongau (Oostenrijk) een back-upsite.

Voor deze zware post zoekt de EU een zeer ervaren chief information officer die kan werken binnen de context van de Europese Unie. Het is bedoeling dat de directeur in de herfst van 2012 van start gaat. In 2013 moet het ict-agentschap zijn volledige vorm hebben gekregen. Het voorlopig budget in de periode 2011-2013 staat op 107,8 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2011-12-19T11:57:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.