Milko van Duijl leidt Lenovo Pacific en Latijns-Amerika

Lanci wordt EMEA-baas Lenovo

De Italiaan Gianfranco Lanci, voorheen ceo van Acer, is door de Chinese pc-leverancier Lenovo benoemd tot emea-baas. Lanci werkte als sinds het najaar van 2011 als consultant bij Lenovo. Hij moest toen de overname van de Duitse pc-leverancier Medion binnen Lenovo in goede banen leiden.

Lenovo heeft recentelijk zijn pc-business gereorganiseerd en in vier divisies gedeeld. Dat is Noord-Amerika, China, EMEA  en Azië, Pacific & Latijns-Amerika. Voorheen was de pc-divisie verdeeld in drie divisies: Markets, Emerging Markets en China. Lanci is verantwoordelijk voor de hele emea-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika).  De Nederlander Milko van Duijl, voorheen het gezicht van Lenovo Europa als directeur van Emerging Markets, wordt de nieuwe baas van het onderdeel Lenovo Pacific en Latijns-Amerika.

De nieuwe structuur wordt per 2 april 2012 van kracht. Volgens Lenovo-ceo Yuanging Yang moet de nieuwe structuur ertoe leiden dat Lenovo een sterkere speler wordt op het gebied van pc's, mobiele apparatuur en innovatieve technologie.

Lanci werkt sinds september 2011 bij Lenovo. Hij moet er voor zorgen dat consumenten meer Lenovo-pc's gaan kopen. Dat moet gebeuren via een indirect verkoopkanaal dat bestaat uit resellers en ict-dienstverleners. Hij moest in 2011 de overname van de Duitse pc-leverancier Medion binnen Lenovo in goede banen leiden. Lenovo kocht Medion in juni 2011 voor een bedrag van 670 miljoen dollar.

Lanci werkte eerder veertien jaar voor het Taiwanese Acer. Onder zijn leiding wist Acer snel te groeien. In maart 2011 trad hij af na een verschil van mening met de directie van Acer.

Milko van Duijl

Door de nieuwe regio-indeling wordt de Nederlander Milko van Duijl, voorheen het gezicht van Lenovo Europa Emerging Markets, bewindvoerder bij het onderdeel Lenovo Pacific en Latijns-Amerika. Sinds mei 2005 was Van Duijl algemeen directeur van Lenovo EMEA. Voor de overname van de pc-divisie van IBM was hij vice-president van de IBM Personal Computing Division EMEA. Hij was zestien jaar werkzaam voor IBM, in diverse functies en diverse landen. Voordat hij in dienst trad van IBM, werkte Van Duijl bij Andersen Consulting in Londen en Amsterdam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-10T09:52:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.