Scholen zetten zakelijke ICT-opleiding op

Training

De Europese CIO Association zet samen met Europese business schools, waaronder het Nederlandse TiasNimbas, het nieuwe onderwijsprogramma ‘Professional Programme' op. In dit programma worden mensen opgeleid op het gebied van ‘business en enterprise architecture'. Hierin leren zij de vereiste vaardigheden op het gebied van innovatieve businessmodellen, gebaseerd op robuuste organisatiestructuren en doen zij ervaring op.

Het achttien maanden durende programma is gelanceerd op de jaarlijkse conferentie EuroCIO en gemaakt voor ervaren professionals die expert willen worden in het managen van business en enterprise-architecturen. Het programma bestaat uit workshops op verschillende internationale locaties die de deelnemers een scala aan methoden, voorbeeldcases en culturen bieden om zo te profiteren van ervaringen van anderen die met dezelfde uitdagingen te maken hebben gehad.

Volgens prof. dr. Piet Ribbers van de TiasNimbas Business School gaat enterprise architecture over het vinden van de balans tussen het ontwerpen van de businessorganisatie, informatiebehoeften en informatietechnologie. ‘Dit in het licht van de strategie die het bedrijf wenst uit te voeren.'

Samen inhoud bepalen

De Europese CIO Association houdt toezicht op het bestuur en de marketing van het programma, terwijl de geselecteerde nationale business schools samenwerken aan de inhoud en samenstelling van de negen op elkaar aansluitende modules. De modules bevatten vele elementen van strategie tot diensten met een sterke focus op business en enterprise-architectuur. Het doel is all-round professionals op te leiden tot gerespecteerde business- en ict-collega's.

Peter Hagedoorn, secretaris-generaal van de Europese CIO Association is blij met het nieuwe professionalprogramma. ‘De Europese CIO Association vertegenwoordigt meer dan vijfhonderd cio's in Europa en heeft als doel de ict-professionaliteit te verhogen, onder andere door onderwijsprogramma's aan te bieden aan managers. Deze programma's combineren de zakelijke en ict-aspecten van bedrijfsinformatiemanagement, worden actief gesteund door de cio-gemeenschap en zijn van oorsprong Europees. Het nieuwe Business & Enterprise Architectecture-programma voldoet aan deze doelstellingen en we zijn dan ook verheugd om dit programma in samenwerking met TiasNimbas Business School, Henley Business School en Ecole Central Paris aan te kondigen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Prachtig initiatief!

Toch een kleine kanttekening:

Prof. dr. Piet Ribbers zegt "enterprise architecture gaat over het vinden van de balans tussen het ontwerpen van de businessorganisatie, informatiebehoeften en informatietechnologie."

Deze uitspraak wijkt wel enigszins af van gangbare definities voor enterprise architectuur, zoals die van IEEE 1471, TOGAF, Dya en Dragon1.

Ik ben daarom zeer benieuwd welke methoden en standaarden in dit onderwijsprogramma worden aangeboden?

... Hopelijk wordt juist niet van de bestaande methoden en standaarden alléén uitgegaan. Die komen en gaan (in populariteit) zo hard, dat valt bijna niet bij te houden.

Dus liever een goede opleiding waarin de diverse methoden eens flink worden doorgezaagd en geen One Trick Ponies worden afgeleverd.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-10T17:04:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.