ICT-studenten Avans presenteren uitvindingen

Avans Hogeschool houdt op 17 januari 2012 het Innovation Event, waarop de nieuwe innovatietechnieken op ict-gebied getoond worden. Studenten die een minor volgden bij de Academie voor ICT and Business (AIB) presenteren actuele trends en uitvindingen, zoals de Digideur, een oplossing voor vergeten sleutels, en Dynapark, een informatiesysteem voor beschikbare parkeerplaatsen. Gekoppeld aan het evenement organiseert Avans ook een banenmarkt, waarop bedrijven in contact kunnen komen met studenten.

Vergeet je ook iedere keer je sleutels of laat je wel eens je sleutel in het slot zitten, waardoor binnenkomen niet meer mogelijk is? Of heb je geen plaats voor een portemonnee of sleutels in je broekzak? De Digideur is een oplossing die het mogelijk maakt om met een smartphone digitaal deuren te openen.

Dynapark

Een andere innovatie bedacht door studenten is Dynapark, een informatiesysteem voor beschikbare parkeerplaatsen. Voortaan geen problemen meer met het vinden van parkeerplaatsen, maar een up-to-date parkeeroverzicht. De gegevens voor beschikbare parkeerplaatsen kunnen door fabrikanten geïntegreerd worden in navigatiesystemen of direct worden opgevraagd op een smartphone via de mobiele website. Ook biedt het systeem de keuze voor de beste of goedkoopste parkeerplaats in de buurt, waardoor de automobilist altijd een parkeerplaats vindt die past bij zijn specifieke wensen.

Het Innovation Event vindt plaats op 17 januari 2012 van 12.45 tot 16.15 uur. Locatie is Avans Hogeschool op Hogeschoollaan 1 in Breda. Voor meer informatie en aanmelding: http://innovation.aibbreda.nl.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-12T13:25:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.