Marco Verver zoekt nieuwe piek bij Peak-IT

Nieuwe eigenaar wil groeien naar bedrijfsomvang van voor de crisis

Dit artikel delen:

Marco Verver treedt aan als ceo van ict-dienstverlener Peak-IT. De voormalige directeur van SAP-dienstverlener Magnus en oud-bestuurder van softwarebedrijf Exact moet de dienstverlener leiden naar verdere groei. Verver doet dat samen met algemeen directeur Maarten Cobelens. Hij wil het aantal medewerkers weer op het niveau krijgen van 2008. Toen had de dienstverlener ongeveer zeshonderd man in dienst. Het huidige aantal werknemers ligt rond de vierhonderd man.

Verver is als ceo verantwoordelijk voor de middellange strategie van het bedrijf en het uitbouwen van commerciële activiteiten (business development). Hij gaat onder andere het dienstenaanbod uitbreiden. Hij heeft de aandelen van Peak-IT-oprichters Mudde en Vervelde opgekocht. De ceo is daardoor tevens meerderheidsaandeelhouder van het dienstenbedrijf geworden. Hij vertelt niet hoe de aandelen precies verdeeld zijn en wie de andere belangen in bezit hebben.

Verver: 'De heren die zijn uitgekocht hebben een mooie club neergezet. Zij zijn echte pioniers en gaan zich dan ook richten op nieuwe projecten die van de grond af aan worden opgebouwd. Ik ga me vooral richten op het verder professionaliseren van de organisatie en het verhogen van de kwaliteit van onze dienstverlening.' De nieuwe ceo ziet de groei van het huidige personeelsbestand van vierhonderd man naar zeshonderd man als een van de eerste mijlpalen waar hij zich op richt. Voordat de vraag naar diensten in 2008 begon af te nemen had het bedrijf zeshonderd man in dienst.

Maarten Cobelens is als algemeen directeur verantwoordelijk voor de drie werkmaatschappijen van de groep. Dat zijn Peak-IT B.V. (ict-detachering en uitbesteding van servicedesks), Peak-IT Managed Services (support en beheer op afstand) en Workstreampeople (Microsoft .Net en Sharepoint-ontwikkelwerk).

Exact en Magnus

Verver was tussen 2000 en 2002 directeur van SAP-dienstverlener Magnus, dat later opging in Qurius. Hij was tussen 2004 en 2007 directeur bij softwarebedrijf Exact. Daar had hij alle activiteiten buiten Nederland en de VS onder zijn hoede. Het ging om ruim veertig landen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Oh nee, niet weer een CEO erbij, niet nog een CEO erbij. En ook nog voor de tweede keer.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-25T12:36:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.