Integratie Acer en Packard Bell kost banen

Dit artikel delen:

Acer heeft de Belgische en Nederlandse vestiging van Packard Bell ontmanteld. Het pc-merk is geïntegreerd in ‘Acer Group Benelux’. Door de samenvoeging verdwijnen enkele banen in Nederland en België.

Acer heeft de structuur van de Benelux-vestigingen aangepast in één organisatie  met de naam Acer Group Benelux, aldus country manager Marc Pauly. Dat heeft tot gevolg dat  er een aantal dubbele functies moet worden geschrapt. In Nederland neemt Acer afscheid van zes mensen. Aan de kant Packard Bell zijn dat country manager Hans Schinkel en een verkoopster. Aan de kant van Acer is er afscheid genomen van vier mensen, aldus Pauly.

Verder zijn alle mensen van PB geïntegreerd in het Acer team, vervolgt Pauly. ‘We spreken hier intern dan ook over het nieuwe Acer Group-team. Acer Computer verkoopt nu zowel Acer- als Packard Bell-producten.'

België

In België moeten acht van de twaalf werknemers van Packard Bell vertrekken, onder andere country manager Ralph Van Lysebeth. Eind maart 2012 wordt de Belgische vestiging in Vilvoorde definitief gesloten. De juridische entiteit wordt eind juni afgesloten. De merknaam Packard Bell blijft echter wel bestaan en wordt uitsluitend nog gebruikt voor de consumentenmarkt.

Acer heeft een moeilijk jaar achter de rug. In 2011 was er sprake van een pc-overschot bij distributeurs als gevolg van mismanagement rond voorraden, met een herstructurering tot gevolg. Verder was er het vertrek van ceo Gianfranco Lanci met in de nasleep het ontslag van andere topmanagers. Acer bleek in België ook nog eens te lijden onder interne concurrentie met het in 2007 overgenomen Packard Bell. Tot slot passeerde concurrent Lenovo Acer in 2011.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-30T16:09:00.000Z Witold Kepinski


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.