Ricoh licht personeel in over reorganisatie

Printerleverancier Ricoh Nederland licht het personeel in over de gevolgen van een reorganisatie voor de Nederlandse divisie van het bedrijf. Het personeel is op dinsdag 31 januari 2012 bijeengeroepen in de Brabanthallen in Den Bosch. Daar licht de werkgever de plannen toe. De printerleverancier schrapt wereldwijd ongeveer tienduizend banen. Het is niet bekend hoeveel arbeidsplaatsen verdwijnen onder de 1400 medewerkers in Nederland.

Vakbondsbestuurder Ger Klinkenberg van FNV Bongenoten meldt dat de vakbonden woensdag 1 februari 2012 met de werkgever rond de tafel gaan om te overleggen over een sociaal plan.

Eind mei 2011 werd bekend dat het Japanse concern wereldwijd tienduizend banen schrapt. Ricoh Nederland reageerde toen dat die reorganisatie geen gevolgen had voor de Nederlandse tak van het bedrijf.

Ricoh Nederland houdt hoofdkantoor in Den Bosch. Er werken werken 1400 mensen. Ricoh heeft ook een Europees distributiecentrum in Bergen op Zoom. Daar zijn ongeveer zeventig medewerkers in dienst. Die organisatie valt niet onder Ricoh Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-01-31T10:31:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.