Microsoft-partner Asapnet zet IT-University op

IT-University is een nieuwe ict-opleider in Nederland. Het bedrijf valt onder het moederbedrijf Asapnet, een Microsoft Gold-partner. IT-University biedt achthonderd verschillende opleidingen op alle niveaus, van administratief medewerker tot systeembeheerder. De cursist kan de opleiding zowel inhoudelijk als qua leervorm, moment en locatie naar eigen wens inrichten.

Volgens directeur Mark Bieckmann van IT-University wordt tweederde van alle ict-opleidingen in Nederland ingekocht bij particuliere instituten. Ook ziet hij dat er de komende jaren volop vraag naar ict'ers is. ‘Er is een tekort aan ict'ers dat nog oploopt. Verder zijn veel organisaties de afgelopen jaren voorzichtig geweest met uitgaven voor opleidingen. Dat moet nu worden ingehaald, anders gaan ze achter lopen.'

Microsoft Office 2010

De ontwikkelingen binnen de ict zelf vragen volgens Bieckmann om constante bijscholing van de mensen die ermee werken. ‘Opleiden moet omdat stilstand achteruitgang is. Er is veel behoefte aan extra opleiding, bijvoorbeeld door de vele migraties naar Microsoft Office 2010 die momenteel plaatsvinden. Ook stimuleren de opkomst van cloud computing en het nieuwe werken de vraag naar ict-opleidingen. De uitdaging voor veel werkgevers is om efficiënter en goedkoper op te leiden. De ervaring leert dat de voorkeur uitgaat naar meer in eigen tijd en minder onder werktijd leren.'

IT-University heeft een online adviestool ontwikkeld die de cursist helpt om via enkele vragen de juiste opleiding op maat te krijgen. Voor alle branches en beroepsgroepen zijn er cursussen te volgen. De trainingen worden in diverse leervormen gegeven, in bedrijf en via een open rooster. Het onderwijs vindt zowel plaats op locaties in het land als via e-learning, plus allerlei varianten daarop. Studenten kunnen ook plaatsnemen in de ‘virtual classroom', voor wie bijvoorbeeld 's avonds klassikaal wil leren en toch liever thuis wil blijven.

Fanchiseformule

IT-University geeft trainingen in eigen beheer en werkt samen met strategische partners, waaronder Global Knowledge (wereldwijd aanbieder van ict- en 'business skills' trainingen). Het aanbod omvat zowel eindgebruikerstrainingen in de meest voorkomende software als een gespecialiseerd aanbod van onder andere Microsoft, Cisco, Vmware, Citrix, Prince2, Itil, IBM, Oracle, CompTIA en Juniper. IT-University werkt met eigen verkoopkanalen en tevens met een franchiseformule. Tien franchisers hebben zich inmiddels aangesloten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

He he .. eindelijk gaat opleidend Nederland het begrijpen, bravo!
1 - Zet de wensen en kennisbehoeften van student zelf centraal,
2 - Geef les op de manier zoals de student zelf wil ontvangen
3 - Zie ze groeien beyond everyone's expectation

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-01T14:29:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.