Macaw-ontwikkelaar wordt Sharepoint-master

Bram de Jager, Sharepoint-ontwikkelaar op de afdeling Information Worker Solutions van Microsoft-dienstverlener Macaw, heeft de titel Microsoft Certified Master (MCM) for Sharepoint 2010 behaald. De Jager is één van de vier Nederlanders die Microsoft Certified Master for Sharepoint 2010 is. Wereldwijd zijn er ongeveer 47 mensen die over dit certificaat beschikken.

Kandidaten voor dit Master-certificaat gaan eerst door een zware selectie waarbij ze moeten aantonen de nodige Sharepoint-kennis al in huis te hebben. Daarna gaan zij voor een periode van drie weken naar Amerika, want deze certificering kan alleen in het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond worden behaald. Sinds januari 2012 wordt naast de normale training (drie weken onsite bij Microsoft in de Verenigde Staten) ook een hybride training aangeboden (één week onsite en een aantal weken virtueel). Een kandidaat heeft daarmee nu twee opties voor deze opleiding.

Hands on werken

‘Microsoft Certified Master for SharePoint 2010 is de hoogste certificering voor Sharepoint', zegt De Jager. ‘De certificering beslaat het complete Sharepoint-platform en is dus bijzonder breed. Daarom duurt de intensieve training rondom de MCM Sharepoint-certificering ook drie weken. In die periode komen zo veel mogelijk aspecten aan bod, in trainingen, met zelfstudie en door middel van ‘hands on' werken met Sharepoint.'

De Jager is sinds 2005 actief in het Sharepoint-werkveld. Gedurende deze periode is hij, in een technische rol, betrokken bij verschillende Sharepoint-implementaties voor grote verzekeringsorganisaties, hogescholen en energiebedrijven. Daarnaast is De Jager mede verantwoordelijk voor de aansturing van de technische Sharepoint-experts binnen het Information Worker Solution Center van Macaw. Ook treedt hij op als spreker op events en deelt hij zijn kennis via usergroeps.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-03T09:08:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.