Werkgelegenheid groeit gering in vierde kwartaal

De werkgelegenheid in de Nederlandse ict-sector is in het vierde kwartaal van 2011 iets gegroeid ten opzichte van hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Dit blijkt uit de ICT~Kwartaalmonitor van ICT~Office. Wel was er een wisselend beeld te zien tussen verschillende ict-sectoren. Ook valt het maar te bezien dat de groei in het eerste kwartaal van 2012 doorzet.

De sectoren hardware & kantoortechnologie, software en dienstverlening lieten positieve cijfers zien voor de werkgelegenheid in het vierde kwartaal. De sector telecom & internet was minder positief en liet een zeer geringe groei zien.

De verwachte groei van de werkgelegenheid in het eerste kwartaal 2012 ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2011, is uitermate gering. Hardware & kantoor-technologie en telecom & internet verwachten zelfs een stagnatie van de groei van de werkgelegenheid.

Indicatoren

In dezelfde ICT~Kwartaalmonitor ging ICT~Office ook in op de indicatoren omzet, verwachte groei en economisch klimaat. De markt noteerde qua omzet een geringe tot matige groei. Voor het lopende kwartaal is ICT~Office minder positief over de verwachte omzet. Deze zal zeer gering zijn of zelfs stagneren. De branchevereniging verwacht niet dat de vraag in het eerste kwartaal van 2012 zal toenemen. Ondanks wat sombere voorspellingen blijft het economische klimaat voor  de Nederlandse ict-markt positief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-16T10:13:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.