Burgemeester reikt diploma ICT-beveiliging uit

Déjaniera Rampersad heeft als eerste student in Nederland het diploma ontvangen van de opleiding Information Security Management aan de Haagse Hogeschool. Zij kreeg de oorkonde uit handen van burgemeester Jan Waaijer van Zoetermeer. Rampersad is in dienst getreden bij adviesbureau VKA en werkt bij de business unit Trust & Continuity die zich bezighoudt met risicomanagement en informatiebeveiligingsvraagstukken.

De kortgeleden gestarte opleiding Information Security Management aan de Haagse Hogeschool leert deelnemers om complexe vraagstukken op het gebied van de betrouwbaarheid van informatievoorziening op een integrale manier aan te pakken hierover te adviseren. De school verwacht een toenemende belangstelling voor dit soort opleidingen gezien de recente reeks aan beveiligingincidenten. Het afstudeeronderzoek van Déjaniera Rampersad ging over de beveiliging van toegang tot informatie binnen organisaties: wie mag onder welke voorwaarden welke informatie benaderen?

Zij keek naar de kritieke succesfactoren bij de inrichting van de beveiliging van informatie vanuit het perspectief van de gebruikers binnen de financiële sector. Rampersad concludeert op basis van haar onderzoek dat organisaties aantoonbaar onvoldoende aandacht besteden aan cultuur en resultaatgerichtheid bij de inrichting van de toegangsbeveiliging tot informatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-02-27T14:11:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.