Microsoft biedt Nederlandse Office-certificering

Werknemers productiever maken

Certificaat

Microsoft Nederland komt net als in andere landen met het Office Specialist Certificeringprogramma. Dit is een speciale training die afgesloten wordt met een examen. Met de behaalde certificaten kan een deelnemer aantonen dat hij de meest belangrijke functionaliteiten van de Office-software kent. Bovendien zal de productiviteit van werknemers toenemen. De Microsoft Office-certificaten worden aangeboden voor Word, Excel, Powerpoint, Outlook, Acces en Sharepoint.

Vrijwel dagelijks gebruiken zeven miljoen Nederlanders Office-programma's als Word, Excel, Powerpoint en Outlook. Uit recent onderzoek van de Universiteit Twente blijkt echter dat werknemers gemiddeld 7,6 procent van hun werktijd niet efficiënt gebruiken, voornamelijk door het gebrek aan digitale vaardigheden. Dat kost de Nederlandse economie jaarlijks negentien miljard euro. Om de productiviteit van werknemers te kunnen verhogen, komt Microsoft nu met de Office-certificaten

Vaardig met Office-programma's

De vaardigheden van een gebruiker om de capaciteiten van de programma's te benutten, kunnen nu worden gemeten aan de hand van een afgelegd examen. ‘Elke cursist kan vanaf nu zijn Microsoft Office-opleiding afsluiten met wereldwijde Microsoft-erkenning', zegt Rob Tummers, accountmanager voor Learning Partners bij Microsoft Nederland. ‘In de it-sector worden certificaten al jaren gebruikt bij sollicitaties. It'ers kunnen op deze manier hun vaardigheden en kennis aantoonbaar maken. Het is een goede ontwikkeling dat Office-certificering nu ook beschikbaar is in Nederland. Zo kan elke werknemer aantonen dat hij daadwerkelijk over de juiste Microsoft Office-vaardigheden beschikt die voor zijn functie belangrijk zijn.'

In andere landen is het Microsoft Office Certificeringprogramma al succesvol gebleken. Dat blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd in Engeland onder 800.000 werknemers werkzaam bij de National Health Service, het instituut voor het publieke zorgstelsel. De werknemers leerden nieuwe functies in Office te gebruiken om sneller en productiever te kunnen werken. Bij 90 procent van de werknemers nam de productiviteit toe en 97 procent werkt sneller dankzij de trainingen in combinatie met de certificering. Ook bij het management van deze organisatie werden de trainingen en examens positief ontvangen. Eén van de managers gaf aan dat de bijgebrachte vaardigheden niet alleen tijd besparen, maar ook dat de data door werknemers nauwkeuriger verwerkt wordt en de kans op fouten minder groot is.

Praktische opdrachten

Microsoft heeft gespecialiseerde Learning Partners die trainingen ontwikkelen die passen bij de examens van Microsoft. Patrick Kersten, programmadirecteur van Gold Learning Partner Compu'Train, vindt de certificering van Microsoft een goed initiatief. ‘De examens van Microsoft toetsen de vaardigheden van Office-gebruikers door middel van praktische opdrachten in het programma zelf en niet door middel van examenvragen. Het zijn daarom waardevolle certificeringen voor de arbeidsmarkt. Daarnaast is het een goede ontwikkeling dat de vaardigheden die werknemers hebben, daadwerkelijk gevalideerd kunnen worden. Dit geeft zowel de werknemer als de werkgever inzicht in bestaande kennis en vaardigheden.'

De Nederlandstalige examens voor Word en Excel zijn beschikbaar bij alle partners. Het Powerpoint-examen is vanaf maart 2012 beschikbaar in het Nederlands. Alle cursisten krijgen tot eind april kosteloos een herkansing, indien de cursist zijn eerste examen niet voldoende afsluit.

Learning Partners

Microsoft werkt voor dit initiatief actief samen met de volgende Microsoft Learning Partners. Zij bieden iedere cursist die de voorbereidende training volgt, het examen kosteloos aan:

* Compu'Train. Locaties: Utrecht, Amsterdam, Arnhem, Den Haag, Eindhoven, Rotterdam, Venlo, Zwolle

* Broekhuis Training Groep. Locaties: Utrecht en Rotterdam

* Centric Training. Locaties: Assen, Diemen, Eindhoven, Emmen, IJsselstein, Rijswijk, Zwolle

* Global Knowledge. Locaties: Nieuwegein, Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam, Zoetermeer, Drachten en Groningen

* Master it. Locaties: Eindhoven, Rotterdam, Utrecht, Amsterdam

* New Horizons. Locaties: Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Elsoo

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Op zich helemaal geen vreemde constatering dat als je iemand opleidt de productiviteit omhoog gaat. Aan de andere kant is het ook gewoon van Microsoft een manier om extra omzet te genereren.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-09T11:20:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.