Team Universiteit Leiden krijgt CIO-prijs

We Mean Business Universiteit Leiden

Het team We Mean Business van de Universiteit Leiden

Het team We Mean Business van de Leidse masteropleiding ICT in Business heeft de Strictly-for-Business Challenge 2012 van CIO Platform Nederland gewonnen. Strictly for Business is een competitie om it-professionals van bedrijven en universiteiten met elkaar in contact te brengen. Elk team moet een opdracht uitvoeren die beoordeeld wordt door cio's uit de praktijk.

De competitie bestaat uit teams die een it-gerelateerde uitdaging voorgelegd krijgen van een van de deelnemende cio's. Teams bestaan uit een groep van vier of vijf studenten van een it-opleiding aan een Nederlandse universiteit. Zij worden gecoacht door twee jonge it-professionals van deelnemende bedrijven en één docent van de opleiding.

SaaS bij Shell

Uit Leiden hebben twee team deelgenomen: ‘We Mean Business' en ‘IT's Leiden'. Het eerste team kreeg de challenge van Shell: Hoe moeten we SaaS in ons it-landschap introduceren? Het team heeft een maturity-model ontwikkeld voor het gebruik van SaaS. Op basis van dit maturity-model heeft het team een inschaling gemaakt van het stadium waarin Shell op dit moment verkeert. Deze inschaling is de basis voor een roadmap die gebruikt kan worden om het gebruikt van SaaS verder te professionaliseren. Het team gaat nu een wetenschappelijk paper over haar vondst schrijven.

De jury roemde de inzet van het team We Mean Business, het gebruik van een theoretisch maturity-model en het ontwikkelen en toepassen van dit model bij Shell. Het andere Leidse team, IT's Leiden, werd overigens tweede in de competitie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-16T14:21:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.