HP Institute helpt Nederlandse student IT in

Ict-gigant HP brengt zijn certificeringscentrum HP Institute naar Nederland. HP doet dit nadat uit onderzoek van TaskForce e-Skills Nederland bleek dat er in 2015 een tekort van 7 tot 12 procent ontstaat aan ict-professionals. HP Intitute werkt hiervoor wereldwijd samen met exameninstituut Certiport. HP Institute's leeroplossingen worden in Nederland gedistribueerd door Fit in IT Education.

HP en Certiport bieden praktijkervaring en it-kwalificaties binnen een onderwijsomgeving, zodat studenten wereldwijd it-vaardigheden en -expertise op kunnen doen. Hiermee helpt HP Institute studenten om beter te functioneren op de werkvloer en binnen bedrijfsmatige context it beter te begrijpen en toe te passen.

TaskForce e-Skills

De TaskForce e-Skills Nederland heeft vanuit Europees onderzoek (Empirica 1), een specifiek onderzoek gedaan naar de (arbeidsmarkt) tekorten in e-skills in de komende jaren. Het Eindrapport eSkills Taskforce maart 2011 voorspelt dat binnen Nederland in 2015, afhankelijk van de economische scenario's, een tekort ontstaat tussen de 7 en 12 procent, oftewel 27.000 tot 43.000 aan goed opgeleide professionals op een beroepsgroep van ict-practitioners tussen de 350.000 en 400.000 in Nederland.

Het HP Institute werkt samen met stagebureaus, mbo- en hbo-opleidingen en is breed toegankelijk voor personen die hun carrière willen (her)starten in it. De training bestaat uit werkgerelateerde ervaring die studenten voorbereidt op de werkvloer. De training is voornamelijk gericht op de benodigde vaardigheden voor kleine en middelgrote ondernemingen.

Vier accreditaties

Het HP Institute levert onderwijsinstellingen een complete leeroplossing, inclusief HP-certificering, volledig curriculum, measure up-proefexamens en praktijkervaring door middel van een remote lab solution. HP Institute verzorgt een curriculum voor de nieuwe HP Accredited Technical Associate (ATA)-certificering op vier belangrijke gebieden: Connected Devices (PC, Printen); Networks; Servers en Storage en Cloud Solutions.

De leeroplossingen van HP Institute worden ontwikkeld en gedistribueerd door Certiport, wereldwijde aanbieder op het gebied van examens voor het onderwijs en beroepenveld. Certiport levert onderwijs- en certificeringproducten in 152 landen en 27 talen, waaronder 225.000 certificatie-examens per maand.

Kansen verhogen

Studenten profiteren van het HP Institute vanwege de praktische kennis en vaardigheden, onder andere door het gebruik van remote labs. Dit is inclusief toegang tot moderne apparatuur die zij ook op de werkvloer zullen gaan gebruiken. Studenten worden geholpen om binnen hun eigen opleiding en op hun eigen onderwijslocatie een industrie erkende certificering te behalen. Hiermee verhogen zij hun kansen op de arbeidsmarkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-22T10:29:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.