Yacht start ICT-arbeidsmarktcampagne

Detacheerder Yacht is een arbeidsmarktcampagne begonnen voor de werving van ict-professionals. Onder het motto ‘echte professionals zoeken echte uitdagingen' is een levensgrote blackbox middenin het zakelijk hart van Nederland, de Amsterdamse Zuid-As, geplaatst. Professionals die een sprong in het duister durven te wagen, krijgen volgens Yacht een ervaring om niet snel te vergeten.

Doel van de campagne is om professionals te werven voor de opdrachten en vacatures van Yacht, vooral op het terrein van ict en technologie. ‘Met de campagne spelen we in op de mentaliteit van de echte professional vandaag de dag', zegt Charlotte Coomans, adviseur arbeidsmarktcommunicatie bij Yacht. ‘Die wil zich snel ontwikkelen, zowel in de breedte als in de diepte, wil uitgedaagd worden, zoekt afwisseling en wil graag dat het werk inhoudelijk spannend is. Bij Yacht hebben ze de mogelijkheid om via diverse opdrachtgevers van naam aan uitdagende projecten te werken en zo hun cv in de breedte en diepte te versterken.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De "BlackBox" metafoor die Yacht hier gebruikt - kan in mijn ogen - niet dichter komen bij de dagelijkse realiteit in business_land ;-)
- Je weet immers (als werknemer) nooit waar je aan begint
- Je wordt continue in het duister gehouden over:
- de ware reden waarom je aangenomen bent,
- de werkelijke duur van je arbeids relatie,
- wanneer het bedrijf van plan is om je weer op straat te zetten.

(ICT) werkgevers in het algemeen zouden meer oprecht, eerlijker en vooral doorzichtiger moeten zijn tegen de mensen die hun eigen talenten inzetten voor het realiseren van de bedrijfsdoelen - in ruil voor een stukje (tijdelijke) inkomstenzekerheid.

Dat zou een - voor beide vruchtbare - samenwerking ten goede komen.

Ik wil niets aan dit artikel af doen of aan de stoelpoten der ambitie van Yacht knagen maar.....

Ik heb Yacht 'IT wise' nou niet echt kunnen betrappen op interne IT kennis en ervaring en de inrichting naar de weg daar naartoe.

Komt me dit artikel me toch wat verbazend over of zoekt Yacht, net als de vele anderen, die vrijwel niets kostende stagier met 5 jaar 'relevante' ervaring?

Ook een ambitie uiteraard.

Beste NumoQuest en 1,
Dank voor jullie reacties. Jammer dat jullie ervaringen in ‘business_land’ of met Yacht niet onverdeeld positief zijn. Hoewel we dat niet direct herkennen of recht kunnen zetten, werpt NumoQuest daarnaast ook de vraag op wat voor ICT professionals we eigenlijk zoeken bij Yacht. We zoeken zeker geen ‘vrijwel niets kostende stagiair’ maar Echte Professionals met in elk geval meer dan 3 jaar werkervaring in de ICT, bijvoorbeeld werkzaam als business analist, projectleider of functioneel beheerder. Vanzelfsprekend staat daar een marktconform arbeidsvoorwaardenpakket tegenover en - naar we hopen - ook een vruchtbare samenwerking.

Beste Heer Monshouwer,
Persoonlijk waardeer ik het initiatief van Yacht zeer. Misschien een aardige tip voor Yacht? Haal kennis en ervaring vanuit het bestaande segment IT-ers wat men heeft 'losgelaten' om zo kennis en ervaring te conserveren en door te kunnen geven.

Ambitie is een prachtig ding maar als je de tooling mist 'Echte Professionals' (Een ietwat verkeerd gekozen term?) intrinsiek te kunnen beoordelen of 'echt' ook werkelijk 'echt' is, dan heb je een andere uitdaging me dunkt.

Niettemin bijzonder veel succes gewenst.

Kunnen hun beloftes niet waarmaken.
Heb 12 en een half jaar voor deze organisatie gewerkt.
Toen zelf elders geprobeerd. Succes.
Ging meer dan 1000 euro in salaris op vooruit.
Was dus al die tijd onderbetaald.
Heb het vaaker aangegeven maar kreeg geen gehoor.
Te veel personeel tussen Ip-er en hoofdkantoor.
Beetje zakken vullen cultuur tenkoste van de Ip-er.
Zoalang je op opdracht zit is het prima.
Basis salaris is laag en je kan wat bij verdienen mits je niet ziek wordt of ene dagje vrij neem.
Gaat om uurtje factuurtje.
Willen geen verantwoording dragen voor projecten.
Uitloop is hoog niet alleen van IP-ers maar ook Kp-ers.
Mensen die WO opgeleid zijn worden op HBO of zelf MBO functies aangeboden. En dan vinden ze het vreemd dat mensen het weigeren.
Kan een heel boekje over deze organisatie open doen maar goed.
Wat ik aan de 12 dienstjaren heb overgehouden is een uitgebreid netwerk van klanten en contacten.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-30T10:37:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.