Ad-programma’s ICT-beheerder en Functioneel beheerder

Novi vraagt accreditatie beheeropleidingen aan

Certificaat

Hogeschool Novi heeft de aanvraag ingediend bij het NVAO (accreditatieorgaan van het ministerie van Onderwijs) voor twee nieuwe opleidingen, waarbij het beoogde eindniveau het nieuwe Associate degree (Ad)-diploma is. Het gaat om de functiegerichte opleidingen ICT-beheerder en Functioneel beheerder.

Het nieuwe Ad-niveau komt tussen het mbo niveau 4-diploma en het hbo-bachelordiploma in en zorgt ervoor dat de stap tussen beide niveaus wordt verkleind. Naar verwachting wordt in het voorjaar duidelijk of NVAO zijn fiat aan deze twee nieuwe opleidingen geeft.

De laatste tijd komt het Ad-diploma steeds vaker in het nieuws. Vanaf 2007 experimenteert de overheid met dit nieuwe diploma. Veel bekostigde hogescholen hebben inmiddels vooral voltijds Ad-programma's ontwikkeld. Hogeschool Novi richt zich met deze Ad-opleidingen op de werkenden die inmiddels al enige ervaring hebben opgedaan in de betreffende functie en die hun carrière verder willen vormgeven ondersteund door deze opleiding.

ICT-beheerder en Functioneel beheerder

De Ad-opleiding ICT-beheerder richt zich op de system engineer, systeembeheerder en netwerkbeheerder die door wil groeien naar senior functies op dit terrein. Als je het Ad-diploma hebt gehaald, kun je in twee jaar je bachelordiploma behalen. En heb je al relevante certificaten zoals Microsoft MCTS of Cisco CCNA aangevuld met werkervaring op dit gebied, dan kun je mogelijk in minder dan twee jaar het Ad-diploma behalen.

Het Ad-programma Functioneel beheerder richt zich op mensen die zich vanuit een divers werkveld hebben ontwikkeld tot beheerder van applicaties, de zogenaamde super-user of senior gebruiker van applicaties. Na het behalen van het Ad-diploma kun je in twee jaar bachelor worden in Bedrijfskunde. En als je relevante certificaten hebt zoals Nima-A of Nibe of Nevi-certificering aangevuld met relevante werkervaring, dan kun je mogelijk in minder dan twee jaar het Ad-diploma behalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Niks meer dan een MBO + cursus dus absoluut niet HBO gerelateerd .

Wel een opstap naar het HBO aangezien het gat enorm groot is tussen MBO en HBO ICT .

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-03-30T13:23:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.