TU Eindhoven accepteert proefschrift op tablet

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) heeft onlangs een online proefschrift van Informaticus David Smits geaccepteerd. Hierdoor moest de promotiecommissie het proefschrift op een tablet bekijken. Volgens de TU/e is dit een nu nog ongebruikelijke manier die binnenkort wellicht gemeengoed wordt.

Smits gebruikte adaptieve hyperlinks in zijn proefschrift. De promovendus ontwikkelde een adaptieve webserver die gegevens van een gebruiker opslaat en vervolgens informatie op maat levert. Elk lid van de promotiecommissie kreeg dan ook zijn of haar eigen gepersonaliseerde versie van het proefschrift aangeboden. De adaptieve webserver ontwerpt op een generieke manier niet alleen de inhoud van pagina's, maar ook een domeinmodel. Daaraan worden de onderwerpen en de relaties tussen de onderwerpen gekoppeld.

Achtergrondartikel

Lees ook het achtergrondartikel ‘Adaptieve webserver verandert leesgedrag'. Hierin legt Smits uit hoe hij tot zijn online proefschrift is gekomen en hoe de adaptieve server werkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-04-10T10:54:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.