Samenwerking met Breda, Ericsson, PharmaPartners, Valori en InfoSupport

Hogeschool Avans sluit convenant met ICT-bedrijven

De gemeente Breda, Ericsson, PharmaPartners, Valori en InfoSupport gaan een nauwe samenwerking aan met de ict-academie van Avans Hogeschool. Het gaat vooral om het uitwisselen van kennis en ervaringen. Alle partijen willen zo gestructureerd mogelijk het onderwijs (ontwikkeling, uitvoering en innovatie) en de vraag naar medewerkers van bedrijven en de overheid op elkaar afstemmen. Het convenant is op dinsdag 8 mei 2012 gesloten bij Avans Hogeschool in Breda.

De samenwerking met de gemeente Breda, PharmaPartners, Valori en InfoSupport moet voor de Academie voor ICT en Business van Avans Hogeschool leiden tot beter onderwijs. Door de bijdrage van de partijen denkt Avans tot een hogere kwaliteit van onderwijs en leeromgevingen te komen. Het gaat dan vooral om deelname in adviesraden, het mede-ontwikkelen en verzorgen van onderwijs, het geven van gastcolleges en actieve bemiddeling bij stageplaatsen voor zowel studenten als docenten. Daarnaast kunnen de betrokken partijen een rol vervullen in het kritisch beoordelen van het onderwijsprogramma of het (mede-) beoordelen van studenten. Hierdoor draagt de samenwerking bij tot een betere aansluiting tussen theorie en praktijk, waardoor de afstand tussen het hoger beroepsonderwijs en het bedrijfsleven kleiner wordt.

Tekort technisch personeel

Voor de betrokken partijen betekent het partnership met Avans dat zij de kans krijgen om in een vroeg stadium contacten te leggen en te onderhouden met potentiële medewerkers. Er dreigt een tekort aan technisch geschoold personeel waaronder ict-medewerkers. Zij krijgen voorrang bij de plaatsing van studenten die op zoek zijn naar een stage- of afstudeerplek of een combinatie zoeken van leren en werken. Ook leveren de partners een actieve bijdrage aan de open dagen van de hogeschool en komen zodoende in contact met technisch geschoolde studenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-08T11:34:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.