Peak-IT garandeert 40 nieuwe ICT’ers baan

Ict-dienstverlener Peak-IT zoekt veertig nieuwe ict-medewerkers en organiseert daarom in juni en augustus 2012 de Summerschool. Met een vers mbo- of hbo-it-diploma op zak krijgen de nieuwe ict'ers de mogelijkheid om twee weken op kosten van Peak-IT verder te studeren met een baangarantie. De Summerschool is op de kantoren in Naarden en Rijswijk te volgen.

Om net afgestudeerden een mooie kans op de arbeidsmarkt te bieden, organiseert Peak-IT net als voorgaande jaren weer twee keer een Summerschool. Dit studietraject geeft ict-medewerkers de mogelijkheid om binnen twee weken MCITP, Itil en HDI te behalen. Het traject is geheel op kosten van de dienstverlener en daarna gaan ze aan het werk bij middelgrote bedrijven tot multinationals, zoals bijvoorbeeld Tata Steel, NIBC of Cito. Hierbij doen zij direct ervaring op in de praktijk.

Voorafgaand aan de Summerschool inventariseert Peak-IT de ambities van de nieuwe ict'er en wordt er een opleidingsplan gemaakt dat daar goed bij aansluit. Na de twee weken Summerschool gaat de nieuwe medewerker aan de slag als helpdeskmedewerker, supportmedewerker of werkplekbeheerder.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

MCITP alleen al vraagt meer tijd als je de kennis goed wilt opnemen naar mijn idee. En dan nog even ITIL en HDI erbij, binnen twee weken!

Maargoed op die manier worden de kosten natuurlijk snel terug verdiend door Peak, dat dan weer wel.

Niet best dit.

Beste Danny, het zou zeker wel veel zijn als je van een blanco situatie uit zou gaan. Dat is ook waarom we eerst samen met de nieuwe collega zijn/haar kennis en behoefte in kaart brengen en daarna een opleiding op maat geven. Hierdoor is het mogelijk om dit binnen twee weken te halen. Deze ervaring hebben we ook met eerdere edities van de Summerschool.

Als je interesse hebt, kun je je altijd inschrijven via onze website.

"Met een vers mbo- of hbo-it-diploma op zak krijgen de nieuwe ict'ers de mogelijkheid om twee weken op kosten van Peak-IT verder te studeren met een baangarantie"

Beste Fred, hoe blanco wil je het hebben ?

Ik denk dat Danny zeker een punt heeft.
(en nee ik heb geen intresse, ik heb de ballen verstand van Windows meuk en wil dat graag zo houden)

2 weken is gewoon te kort als je er blank in stapt, het is niet eerlijk om mensen te lokken met dit soort dingen.

Het is alleen mogelijk door dag in dag uit testkings te stampen verder niets te leren, dat lijkt mij niet de insteek van peak-it?

Ga je met een beetje ervaring een MCITP traject in dan ben je zo een half jaar kwijt door praktijk en theorie goed te combineren en er zodoende echts iets van te leren.

Een half jaar of meer staat voor MCITP. Overigens heb je dan nog niks, omdat de antwoorden van de tests overal op internet zijn te vinden. Dat maakt die certs waardeloos en een werkgever weet dat ook wel.

Twee weken is mogelijk. Ik heb het in het verleden ook gedaan. Toen was het nog ITIL en MCITP. Zonder testkings is dit prima te halen, als je jezelf maar kan motiveren om hard te leren (je weet waarvoor je het doet). Ik ging er ook blanco in en heb het allebei gehaald.

De overige modules van Microsoft zijn een ander verhaal, die moet je niet in twee weken willen proppen.

Opzich lijkt mij dit een uitstekende kans voor beginnende ict'ers.

Het betreft hier relatief laaggeschoolde banen. Hbo-kandidaten zullen hier niet op afkomen. Het is waarschijnlijk een afspraak/eis met/van de afnemende partijen om ze niet helemaal ongeschoold te laten starten. Verder kan niemand in twee weken tijd een volleerd specialist zijn, maar dat zegt het artikel dan ook niet.

@Fred, vriendelijk bedankt voor het aanbod, maar ik heb geen interesse. Ik ben al lang niet vers meer ;)

@John Natuurlijk is het mogelijk om dit binnen 2 weken te doen. De vraag is alleen voor welke partij dit zinvol is. Als ik de naam letterlijk neem staat de P voor Professional, dat ben je dus niet na twee weken en mag een opdrachtgever/klant dus wel verwachten.

@Frank Niemand heeft het toch over "volleerd specialist" ? Zoals ik al zei mag men een Professional verwachten. Maar die examenvragen moeten in dit tijdsbestek inderdaad gestampt worden anders is het niet haalbaar. De exmans van MCITP zijn naar mijn mening wel verbeterd t.o.v. b.v. MCSE, in de zin dat er meer ervaring uit de praktijk benodigd is. Maar stampen kan nog steeds natuurlijk.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-05-14T11:36:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.