The Next View rondt overname TopForce af

Dit artikel delen:

De handelsnaam, vier klanten en de bijbehorende medewerkers van de failliete SAP-dienstverlener TopForce in Rotterdam zijn overgenomen door branchegenoot The Next View in Den Bosch. De overgenomen krachten werken aan projecten bij Achmea, Akzo Nobel, Rabobank en Shell. Dit stelt managing partner Huub Waterval van The Next View.

The Next View bereikte op 24 mei overeenstemming met de TopForce-curator over de overname van enkele rendabele onderdelen van de bankroete SAP-dienstverlener. Voor de klanten en mensen betaalde The Next View een bedrag ineens aan de failliete boedel. Daar bovenop is nog een zogeheten succesfee afgesproken, die afhankelijk is van het slagen van de overname. 'Maar dat is minder dan 10 procent van het bedrag dat wij op tafel hebben gelegd', zegt managing partner Huub Waterval van The Next View. 'We hebben dus onze nek uitgestoken.'

Van de vier overgenomen klanten zijn er drie geen volstrekte onbekenden voor The Next View. Voor Shell heeft de SAP-dienstverlener al eerder projecten gedaan. Rabobank en Achmea waren al langer klant. Alleen Akzo Nobel is volledig nieuw. De overgenomen projecten hebben betrekking op business intelligence en datavisualisatie, het overzichtelijk presenteren van informatie binnen zogeheten big data-bestanden voor het management van de betrokken ondernemingen. De overige projecten betreffen SAP-ontwikkeling.

FirstSpirit

Over de overname van een extra project wordt nog gesproken, maar Waterval aarzelt. Het gaat om werk aan het contentmanagementsysteem FirstSpirit van het Duitse softwarehuis e-Spirit. 'Onze focus ligt op Sharepoint, FirstSpirit is eigenlijk alleen in gebruik bij klanten van TopForce.' Waterval haalde FirstSpirit zelf naar Nederland toen hij als manager bij TopForce werkte. Hij koos daarvoor omdat hij de trend zag dat portals en contentmanagementsystemen naar elkaar toegroeiden. Die trend is echter tot staan gekomen. 'Klanten kiezen voor grote namen in de markt als Microsoft.'

Failliet

TopForce werd op 15 mei 2012 door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Het bedrijf verkeerde al enige tijd in problemen. Begin april 2011 werd een kwart van de medewerkers ontslagen. Aan het einde van die maand werd de onderneming overgenomen door branchegenoot Magnus. Rendabele delen van TopForce zijn inmiddels overgenomen door SAP-dienstverlener The Next View in Den Bosch. De gesprekken hierover liepen door tijdens het Pinksterweekeinde. Uiteindelijk stromen zes mensen van TopForce door naar The Next View. De bpm-praktijk start door via een zogeheten management buy-out onder de naam bQuind. bQuind stelt meer werk te hebben dan mensen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-07T11:39:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.