bQuind wil rust na doorstart uit TopForce

De doorstart van de bpm-activiteiten van het failliete TopForce in de nieuwe onderneming bQuind is succesvol afgerond. Zes medewerkers en een zzp'er hebben zich aangesloten bij de nieuwe onderneming. Managing partner Niels Doeleman: 'Wij zijn er nu bij gebaat onze energie te focussen op de groei en stabiliteit van bQuind.'

Managing partner Niels Doeleman van bQuind zal de komende tijd radiostilte in acht te nemen, om zijn nieuwe onderneming in alle rust op te bouwen. De bpm-dienstverlener is ontstaan uit de business process management-praktijk van de failliete SAP-dienstverlener TopForce uit Rotterdam, een dochterbedrijf van consultancy-onderneming Magnus in Naarden. Doeleman gaf leiding aan de bpm-praktijk.

Na het faillissement van TopForce op 15 mei 2012 onderhandelde Doeleman met de curator over een zelfstandige doorstart van de bpm-activiteiten uit de boedel. Volgens bronnen rond het bedrijf nam bQuind een klant en zes voormalige TopForce-medewerkers over. Een ex-collega die kort voor het faillissement een eenmansbedrijf was begonnen, zou zich bij bQuind hebben aangesloten.

Failliet

De Rotterdamse SAP-dienstverlener TopForce werd op 15 mei 2012 door de rechtbank in Amsterdam failliet verklaard. Het bedrijf verkeerde al enige tijd in problemen. Begin april 2011 werd een kwart van de medewerkers ontslagen. Aan het einde van die maand werd de onderneming overgenomen door branchegenoot Magnus.

Rendabele delen van TopForce zijn inmiddels overgenomen door SAP-dienstverlener The Next View in Den Bosch. De gesprekken hierover liepen door tijdens het Pinksterweekeinde. Uiteindelijk stromen zes mensen van TopForce door naar The Next View. De bpm-praktijk start door via een zogeheten management buy-out onder de naam bQuind. De doorstarter stelt meer werk te hebben dan mensen. Uit het faillissement gaan een klant en zes mensen naar bQuind over.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zes mensen die in dienst treden bij een bedrijfje. Is dit nieuws? Lijkt op bericht als 'brandweer haalt kat uit boom'. Johannes, kan je de lezers van computable niet iets beters voorschotelen?

@Barend
Je hebt gelijk, 'zes man maken doorstart' is geen groot nieuws. Maar het is wel een ontwikkeling in de geschiedenis van TopForce, een bedrijf dat Computable al een tijdje volgt. Dan wil je ook weten hoe het afloopt, toch?

@Johannes: Als Computable Topforce al een tijdje volgt dan zou ik wel eens willen weten hoe de combinatie met Magnus zit (zie bericht van 2011 waarin Topforce wordt overgenomen door Magnus).

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-08T11:31:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.