InToDevelopers werft Spaanse .Net-ontwikkelaars

Ict-detacheerder InToDevelopers in Leiden haalt Spaanse .Net-ontwikkelaars naar Nederland om het tekort aan deze krachten op te lossen. De detacheerder doet zaken met een bevriend softwarebedrijf in Madrid, dat de eerste selectie van kandidaten voor zijn rekening neemt.

InToDevelopers zoekt ontwikkelaars met een afgeronde universitaire studie informatica die de Engelse taal uitstekend beheersen. Kandidaten krijgen na het eerste gesprek een zogeheten assessment waarbij de persoonlijkheid en de technische kennis wordt getoetst.

Het tweede gesprek met de kandidaten wordt gedaan door medewerkers van het softwarebedrijf 42Windmills, één van de partners in het internationale wervingsbureau. 'We kijken ook naar werkervaring, maar een degelijke ict-achtergrond is belangrijk. We concentreren ons op kandidaten uit de grote steden Madrid en Barcelona. Daar zijn in Spanje de meeste banen voor ict'ers', zegt directeur Vincent van Nimwegen van 42Windmills.

Geschikte kandidaten worden door InToDevelopers volledig begeleid bij hun emigratie. In Nederland worden ze voorzien van huisvesting en worden noodzakelijke verzekeringen en papierwerk voor hen verzorgd. Ook worden opleidingen en trainingen in Nederland aangeboden, zodat ze up-to-date blijven. Inmiddels zijn de eerste .Net-ontwikkelaars geworven en stromen de aanvragen binnen bij het Leidse bedrijf.

Twee klanten

InToDevelopers werft op dit moment voor twee klanten de eerste vijftien kandidaten. Het gaat om ict-dienstverleners met een groot tekort aan .Net-developpers. Een tweede grote opdrachtgever neemt op korte termijn een besluit over een opdracht voor eenzelfde aantal medewerkers. Het bedrijf verwacht in het eerste jaar van zijn bestaan veertig tot vijftig kandidaten te bemiddelen. Naast .Net-specialisten zoekt het bedrijf in voorkomende gevallen ook programmeurs voor Java, Magento en PHP.

InToDevelopers is een initiatief van Holland Talent Group, Global Talent Extreme Werving en softwarebedrijf 42Windmills, een Microsoft-partner gespecialiseerd in .Net-softwareontwikkeling.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-06-22T11:29:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.