Arbeidsbemiddelaar neemt 75 procent belang in Gllrmo

DPA haalt Spaanse ICT'ers naar Nederland

Spanje

Detacheerder DPA Group heeft een belang van 75 procent genomen in Gllrmo, een Nederlandse organisatie die zich inzet voor Spaanse professionals die graag in Nederland aan de slag willen. DPA ziet met name kansen rond internationale arbeidsbemiddeling voor schaarse specialismen in de branches ict, engineering en zorg.

De activiteiten van Gllrmo worden ondergebracht in een nieuwe DPA/business unit met de naam ‘DPA Spanish Professionals'. Onder leiding van Gllrmo-oprichters Sebastian Schreijer en Pieter Loos zal DPA Spanish Professionals zich richten op de werving, selectie en begeleiding van Spaanse talenten. Daarbij wordt voor het matchen van kandidaten met vacatures en opdrachtgevers nauw samengewerkt met de in de betreffende deelmarkt gespecialiseerde DPA-business unit.

Activiteiten kracht bijzetten

Gllrmo is in 2011 opgericht om de afstand tussen de Spaanse en Nederlandse arbeidsmarkt te verkleinen. 'We spreken veel hoogopgeleide jonge mensen die er alles voor over hebben om aan de slag te gaan', zegt Sebastian Schreijer. 'Ze willen ervaring opdoen en een carrière opbouwen. In Spanje, waar bijna een kwart van de beroepsbevolking werkloos is en de jeugdwerkloosheid meer dan 50 procent is, is dat nauwelijks mogelijk. We zijn blij dat we onze activiteiten nu extra kracht kunnen bijzetten via DPA.'

'Nu de transformatie van DPA is afgerond, zoeken we actief naar nieuwe niches ofwel specifieke markten en domeinen met groeipotentie', zegt DPA-ceo Eric Winter. 'We zoeken ook naar ondernemende mensen die hiervoor een business unit kunnen opzetten of leiden. Deze nieuwe activiteit past goed in onze groeistrategie, doordat we via Gllrmo kunnen beschikken over een extra poule van supergemotiveerde kandidaten, met de juiste wervingsmechanismen en begeleiding. Bovendien kijken we al een tijdje naar de mogelijkheden om waarde toe te voegen aan de instroom van gekwalificeerde specialisten uit het buitenland.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-03T11:04:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.