Driekwart laat werk tijdens vakantie niet los

Bijna driekwart van de Nederlandse werknemers maakt tijdens zijn vakantie gebruik van zakelijke apps. Hiervoor nemen zij laptops, tablets en smartphones mee naar het vakantieadres. Naast het bijhouden van social media wordt er ook vaak een vinger aan de pols gehouden bij het werk. Dit blijkt uit en online poll van softwareleverancier Exact waaraan honderdzestig mensen meededen.

Ongeveer de helft van de respondenten beperkt de zakelijke informatievoorziening tot incidenteel gebruik of controleert enkele keren per week hoe de vlag erbij hangt. Bijna een kwart geeft aan één keer per dag of zelfs meerdere keren per dag te controleren hoe het er in Nederland op werkgebied voor staat. Op basis van deze aantallen kan volgens Exact misschien niet worden geconcludeerd dat driekwart van alle Nederlanders veel met zijn werk bezig is tijdens vakantie, wel benadrukt het een onderliggende trend die laat zien dat het voor mensen lastig is om het werk los te laten.

Hein Brockhoff, managing director Exact Benelux, herkent die trend. 'Er bestaan steeds meer mogelijkheden om waar en op welke manier dan ook te werken. Die vrijheid zorgt ervoor dat we onze tijd anders verdelen tussen werk en privé. In de meeste gevallen is dat prima, maar tijdens de vakantieperiode is het toch goed om afstand te nemen en tot rust te komen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Je smartphone blijft gewoon "rinkelen" als je op de camping of het Hotel met WiFi zit. Nieuwe berichten lees je snel door en het belangrijke haal je eruit, niets nieuws in vergelijking met de avond en weekend. Vrijheid is het hebben van een keuze en die heb je: laat je smartphone/tablet thuis.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-05T13:25:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.