ACM SIGCHI herbenoemt hoogleraar OU tot voorzitter

Gerrit van der Veer

Gerrit van der Veer

Prof. dr. Gerrit van der Veer is opnieuw voor een termijn van drie jaar gekozen als voorzitter van ACM SIGCHI, het op één na grootste onderdeel van de belangrijkste vakorganisatie voor computerwetenschappers ter wereld. Van der Veer is de eerste voorzitter die niet afkomstig is uit Noord-Amerika. Hij is als hoogleraar verbonden aan de faculteit Informatica van de Open Universiteit (OU) voor het domein Mens, computer en maatschappij. Zijn herbenoeming als voorzitter van ACM SIGCHI loopt van 1 juli 2012 tot 30 juni 2015.

Binnen het ongeveer honderdduizend leden tellende ACM (Association for Computer Machinery) is SIGCHI de special interest group die zich bezighoudt met de interactie tussen mens en computer (CHI - computer human interaction). SIGCHI telt ongeveer zesduizend leden. Gerrit van der Veer is al meer dan twintig jaar actief in deze organisatie en houdt zich naast onderzoek en onderwijs op zijn vakgebied veel bezig met het voorbereiden en organiseren van internationale conferenties.

Over Gerrit van der Veer

Gerrit van der Veer (1940) studeerde in 1966 als psycholoog af aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van 1988 tot 1991 werkte hij daar voor de faculteiten Psychologie en Informatica en in 1990 promoveerde hij met de dissertatie Human-computer interaction, individual differences and design recommendations. In 1991 maakte hij de definitieve overstap naar de faculteit Informatica, waar hij tot december 2005 een multidisciplinaire onderzoeksgroep heeft geleid, die zich bezighoudt met het ontwerpen van interactieve computersystemen. Van 1991 tot 1996 was hij ook voorzitter van de vakgroep Cognitieve Ergonomie aan de Universiteit Twente en leidde hij diverse innovatieve onderzoeksprogramma's omtrent mens-machine-interactie.

Medio 2004 werd hij benoemd tot hoogleraar Interaction Design aan de Faculteit der Exacte Wetenschappen. Sinds mei 2006 is Van der Veer hoogleraar bij de faculteit Informatica van de Open Universiteit Nederland. Hij geeft hier invulling aan de leerstoel Mens, computer, maatschappij, in het bijzonder mens-machine-interactie. Sinds 1 juli 2009 is hij voorzitter van ACM SIGCHI.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-12T16:15:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.