Oracle Academy begeleidt 122 leraren

Oracle

Tijden het Oracle Academy Teacher Training Event begeleidt de ict-leverancier deze week 122 leraren bij het voorbereiden van studenten op succesvolle ict-carrières in Europa. Het evenement vindt plaats op de Royal High School in het Schotse Edinburgh. Deelnemers aan het evenement komen uit Nederland, België, Wit-Rusland, Tsjechië, Estland, Griekenland, Servië, Rusland, Slowakije en het Verenigd Koninkrijk.

Het intensieve professionele ontwikkelingsprogramma bereidt leerkrachten voor op het onderwijzen van Informatica, Technologie en Bedrijfscurriculum. Het curriculum richt zich op het ontwerpen van databases en het programmeren van SQL en PL/SQL. Deelnemers volgen 140 uur online cursussen voorafgaand aan het bijwonen van een in-class training evenement. Tijdens de in-class opleiding werken de leerkrachten persoonlijk met Oracle Academy-instructeurs samen om hen voor te bereiden bij het onderwijzen van het Oracle Academy-curriculum. Ze moeten een klassenproject volbrengen en slagen voor een examen.

Tot op heden hebben meer dan 690.000 studenten van onderwijsinstellingen in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (emea) deelgenomen aan de Oracle Academy. Oracle Academy helpt 1,9 miljoen studenten in 97 landen industrierelevante vaardigheden te ontwikkelen, voorafgaand aan het betreden van de werkvloer.

Nieuw Java-curriculum

Naast het Oracle Academy Teacher Training Event, nemen ook 39 leraren uit Schotland en het Verenigd Koninkrijk deel aan een pilot van het nieuwe Java-curriculum van de Oracle Academy. De leerkrachten wonen lessen in Java en Java Programming Fundamentals bij en geven feedback op het nieuwe curriculum. Oracle Academy kondigt het nieuwe Java-curriculum aan als onderdeel van Oracle's jarenlange inzet onderwijs te ondersteunen, zodat studenten kunnen afstuderen met industrierelevante vaardigheden ter voorbereiding op een carrière in de 21e eeuw.

'Al bijna twintig jaar werkt Oracle aan het stimuleren van onderwijs met innovatieve technologieprogramma's', zegt Reinier van Grieken, managing director Oracle Nederland. 'Deze evenementen zullen Europese leerkrachten en leerlingen helpen bij het voorbereiden op de toekomst en we kijken ernaar uit samen te werken met docenten in de hele regio om informaticaonderwijs beschikbaar te maken voor alle studenten.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-07-25T15:31:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.