Ict-leverancier schrapt 2000 extra banen

HP breidt wereldwijde reorganisatie uit

Ict-leverancier HP gaat tweeduizend banen meer schrappen dan de eerder aangekondigde 27.000. Dit heeft het Amerikaanse hoofdkantoor bekendgemaakt. Het is nog niet bekend of de aanvullende maatregelen gevolgen hebben voor het Nederlandse of Europese personeel. Een echte reden voor de uitbreiding van de reorganisatie geeft HP niet.

Zeer waarschijnlijk zijn de tegenvallende verkoopresultaten in de pc-markt van de afgelopen tijd de reden voor de extra maatregelen. HP tekende zelfs de slechtste resultaten in het 73-jarige bestaan op. 'Wij zijn bezig met een meerjarige reorganisatie', zegt Nederlands woordvoerder Herbert Wormgoor. 'Hierin bekijken we elk kwartaal onze schattingen. Er is besloten om de herstructurering met tweeduizend uit te breiden waardoor er tot 2014 29.000 banen bij ons gaan verdwijnen.'

Eerder werd bekend dat de reorganisatie die in mei 2012 werd aangekondigd voor 326 Nederlandse banen gevolgen had. Het is niet bekend of de extra maatregelen iets aan dat getal gaan veranderen.

Aanvechten reorganisatie

Ook is niet bekend of de uitbreiding van de reorganisatie gevolgen heeft voor de rechtszaak die de verenigde Europese vakbonden European Works Council (EWC) aan het voorbereiden zijn. Zij vechten namens het Europese HP-personeel de eerder aangekondigde reorganisatie bij de ict-leverancier aan. Reden voor het aankloppen bij de rechtbank zijn het vermeend overtreden van regels door HP bij het doorvoeren van een reorganisatie. De leverancier zou de vakbonden niet om advies hebben gevraagd en vervolgens hen niet geïnformeerd hebben over het dreigende ontslag voor 8 procent van het personeel wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-11T10:34:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.