Zadkine stoomt ICT-studenten klaar in repackaging

Mbo-opleidingscentrum Zadkine gaat in samenwerking met het bedrijfsleven in een half jaar tijd tien ict-studenten klaarstomen om als gecertificeerd repackaging-professional aan de slag te kunnen. Repackaging is het standaardiseren van applicaties naar één technologie welke eenvoudig en betrouwbaar gedistribueerd kan worden naar werkplekken en servers.

Naar de specifieke vaardigheden van repackaging-professional is volgens Zadkine veel vraag. Dit wordt onder meer veroorzaakt door de ontwikkeling van de cloud. De studenten volgen een traject waarbij zij intensief worden begeleid door PDS, een distributeur en trainingscentrum van software voor professionele ontwikkelaars en Klikwork, gespecialiseerd in het werven van ict-personeel.

Deze nauwe samenwerking van Zadkine en het bedrijfsleven bewerkstelligt niet alleen een goede aansluiting op de arbeidsmarkt, ook kunnen studenten op een hoger niveau starten in hun nieuwe baan. De training wordt gegeven aan de Posthumalaan in Rotterdam

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Jammer, repackaging is ouderwets. Het kost veel tijd om te maken. Moet elke versie weer opnieuw. En wat als er iets fout is... denk dat dat vendor je niet helpt. Maar het is wel goed voor de werkgelegenheid.

Rob, lees waar staat repackaging ook applicatie virtualisatie. Er wordt uiteraard opgeleid om met de nieuwste technologieën te kunnen werken.

Hoi Rob,

Wellicht leuk om eens te kijken hoe populair het onderwerp nog is en hoe innoverend het (internationale) bedrijfsleven is op het gebied van Applicatie Management, Repackaging en Virtualisatie tijdens het Packaging Event op 11+12 oktober in de Amsterdam ArenA. ( www.packagingevent.com)

@Marcel, Applicatie virtualisatie klinkt een stuk beter.
@Jeroen, Met uitzondering van repackaging zijn het ook interessante topics en ziet het event er goed uit. Waar ik vooral mee zit is dat veel bedrijven repackagen alleen maar omdat er wat instellingen gewijzigd moeten worden. Als je ziet hoeveel tijd de bedrijven samen daar mee bezig zijn dan valt daar nog zoveel winst mee te behalen

Sluit me deels aan bij bovenstaande heren, repackacking is een noodzakelijk kwaad dat elke keer weer de kop op steekt zodra een nieuw distributie concept wordt bedacht: om applicatie conflicten te voorkomen, instellingen te wijzigen en een automatische installatie\uitrol te realiseren.

Of het nu gaat om het repackagen in een nieuwe msi of in een virtueel package, de kosten lopen al snel op tot honderden euro's per applicatie met doorlooptijden van weken. Deze studenten zullen niet om werk verlegen zitten.

Er zijn uiteraard wel tools in de markt (Waaronder Scense) die de pijn aanzienlijk kunnen verzachten. Het lijkt me verstandig als de opleiding daar ook tijd aan besteed.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-14T08:31:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.