Peak-IT schoolt eigen personeel op HBO-niveau

Ict-dienstverlener Peak-IT biedt zijn eigen medewerkers de mogelijkheid om een hbo-geaccrediteerde ict-opleiding te volgen. Het interne opleidingspakket van Peak-IT is door het hbo opleidingsinstituut NOVI officieel geaccrediteerd. Peak-IT verwacht dat binnen drie jaar de eerste medewerkers een hbo-studie succesvol afronden.

De huidige ict-vraagstukken vergen volgens Peak-IT steeds vaker specifieke kennis. Kennis die niet altijd ruim voorhanden is in Nederland. Waar voorheen het werken op mbo-niveau nog volstond, wordt nu hbo-niveau steeds meer gevraagd binnen ict-projecten. Met de introductie van het eigen hbo-studieplan geeft Peak-IT hier invulling aan. Hierin staan de regierol binnen ict-diensten en zo doorgroeien naar een full service ict-businesspartner centraal. Met het hbo-studieplan probeert Peak-IT naar eigen zeggen ook iets te doen aan het dreigende tekort aan hoogopgeleid ict-personeel in Nederland.

'Ons interne hbo-studieplan moet er uiteindelijk mede toe leiden dat wij doorgroeien naar de nummer één ict-dienstverlener voor middelgrote en grote bedrijven in Nederland', zegt Maarten Cobelens, algemeen directeur van Peak-IT. 'Studie en kennisvergaring spelen voor ons daarin een zeer belangrijke rol. Wij zien dat onze opdrachtgevers eenvoudige storingen steeds vaker zelf kunnen oplossen. Het gaat nu met name om nieuwe technische ontwikkelingen strategisch juist te positioneren binnen organisaties. Wij voeren al steeds vaker die regierol binnen dergelijke grote ict-projecten en hiervoor is een uitstekend kennisniveau onontbeerlijk. Met het in huis aanbieden van geaccrediteerde hbo-opleidingen is deze kennis nu nog beter geborgd.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Het idee is goed en leuk, je kan immers snel inspringen op de vraag van de markt... Maar gaat Peak-IT deze opleiding zelf geven, of via een andere hoge school??? Staat ook niet echt bij of het technisch of bedrijfskundig is?

"Het interne opleidingspakket van Peak-IT is door het hbo opleidingsinstituut NOVI officieel geaccrediteerd."

Hoe kan dat nou? NOVI is toch zelf "gewoon" een opleidingsinstituut? Die kan niet accrediteren, dat gebeurt door de NVOA (Nederlands Vlaamse Accreditatie Organisatie).

Ik neem aan dat Peak en NOVI een constructie hebben waarbij NOVI een inhouse lesprogramma verzorgt voor Peak (?)

Is het niet eenvoudiger om nu werkloze HBO-ers in dienst te nemen? Ben je minimaal 3jaar eerder klaar en je hebt ERVAREN mensen.

Vanaf dit jaar gaat de Peak-IT HBO opleiding van start. Dit is een variant van de HBO ICT waarvoor Hogeschool NOVI geaccrediteerd is door het NVAO (CROHO 24HR). Binnen elke opleiding zit een aanzienlijk stuk vrije ruimte. Hogeschool NOVI en Peak IT hebben gezamenlijk gekeken hoe deze dusdanig ingevuld kan worden, om zo het onderwijsprogramma optimaal aan te laten sluiten bij organisatie specifieke competenties en het voorgenomen carreerpath van de Peak IT medewerkers. Hiermee geven Peak IT en Hogeschool NOVI optimale invulling aan de leer-werk situatie van de Peak-IT medewerkers. Het opleidingspakket is inderdaad niet geaccrediteerd door NOVI, want de Hogeschool is al geaccrediteerd. Er is dus sprake van een opleidingsvariant die past bij Peak-IT door het gebruik van samen ontwikkelde minors.

Hallo Marise,

Dank voor je reactie, da's nou fatsoenlijke webcare. Ik wens Peak-IT een succesvol opleidingstraject toe.

Michiel

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-09-21T11:55:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.