Wilbert Kieboom duikt op bij Computication

Wilbert Kieboom

Wilbert Kieboom

Oud-directeur van Logica Nederland Wilbert Kieboom treedt toe tot de raad van commissarissen (RvC) van ict-dienstverlener Computication. Sinds zijn vertrek bij Logica eind 2010 runde Kieboom het consultancybedrijf ActiConsult. Vanuit die hoedanigheid is hij nu per 1 oktober 2012 toegetreden tot de RvC van Computication.

In zijn rol als commissaris gaat Kieboom ook toezien op de realisatie van de groeistrategie van Computication. Daarnaast gaat hij het managementteam begeleiden. Computication is een jong bedrijf dat voorziet in een nieuwe behoefte aan informatietechnologie uit de kraan. Ondernemers willen probleemloos gebruik maken van it en profiteren van optimale ondersteuning van bedrijfsprocessen tegen een vaste prijs. Zij brengen hun it-activiteiten vaker onder bij externe specialisten.

CEO van het Jaar

Kieboom heeft decennialange ervaring als ceo bij beursgenoteerde ondernemingen en heeft zijn sporen verdiend bij onder andere Apple, British Telecom en Atos. Voor zijn werkzaamheden bij Logica is Kieboom door Computable verkozen tot 'CEO van het Jaar'.

'Met de komst van Kieboom gaan we een nieuwe fase in om het bedrijf te positioneren als een herkenbare it-beheerder op het gebied van clouddiensten, serverbeheer en werkplekbeheer volgens het ‘fixed price /full service'-principe', zegt Martijn van der Schaaf, ceo van Computication. 'Wij zijn dan ook verheugd dat hij zijn kennis en ervaring gaat delen met onze ambitieuze groep nieuwe it'ers.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Vroeger noemden we hem job-hopper. Nu noemen we heb CEO van het Jaar....Tja, het kan verkeren.

Veel ervaring met overleven ondanks alles, volgens mij. Ook dat is een kunst.

Wat voor ervaring heeft de beste man dan wel? Hij is inderdaad goed in saneren en in leuke bonussen opstrijken. Kijk maar wat hij bij Atos en Logica heeft gepresteerd. Zo iemand wordt ook 'sprinkhaan' genoemd en met goede reden...

Ook als je ceo bent moet alles kloppen. Daarnaast geldt dat het succes van een onderneming nooit de verdienste is van een ceo alleen, maar het helpt wel als mét die ceo alles op zijn plaats valt. Ceo’s in de it zijn wat dat betreft net voetbal trainers. Dit jaar ben je kampioen, het volgende jaar ben je overgenomen door een andere club, maar wordt je de risee van de competitie en het jaar daarna, bij weer een andere club, ga het weer crescendo.
Bart, Henk en Peter zijn, getuige hun reacties, nog nooit van baan gewisseld, hebben nog nooit hun nek uitgestoken, blijven liever op de tribune zitten en leveren goedkoop commentaar. Typisch toeschouwergedrag?

@HK: Heeft niets met nek uitsteken te maken. Ceo's zijn een soort ons-kent-ons of old-boys-netwerk. Ik zou ook wel graag een keer de hatchet-man willen spelen voor een leuke bonus.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-10-11T13:04:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.