Ctac boekt net aan zwarte cijfers

Dit artikel delen:
CTAC

Ict-dienstverlener Ctac heeft in het derde kwartaal van 2012 een bescheiden winst gedraaid van één ton. Dat is minder goed dan de half miljoen winst die in het eerste halfjaar werd gerealiseerd, maar beduidend beter dan de zes ton verlies die in het derde kwartaal van 2011 werd behaald. Wel draaide Ctac 10 procent meer omzet.

Ctac behaalde op eigen kracht in het derde kwartaal van 2012 een omzet van 18,8 miljoen euro. Dat is beduidend meer dan de 16,8 miljoen euro omzet in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Ook over de eerste drie kwartalen van 2012 werd beduidend meer omzet gedraaid (58, 4 miljoen euro) dan dezelfde periode in 2011 (53,1 miljoen euro). In deze zelfde perioden werd de 1,7 miljoen euro verlies omgezet in zes ton winst. Ctac had aan het eind van het derde kwartaal 478 fte aan medewerkers in dienst. Dit is slechts vier fte minder dan aan het eind van het tweede kwartaal. Het eigen vermogen is gestegen naar 6,8 miljoen euro.

Meridian en Healthcare

De positieve resultaten schrijft Ctac toe aan de organisatorische aanpassingen die het bedrijf heeft gedaan. Hierin worden bedrijfsonderdelen kritisch beoordeeld op rendement, het cash genererend vermogen en de 'fit' binnen de algehele strategie van Ctac. Dit heeft inmiddels geleid tot de verkoop van de aandelen Meridian aan het management van deze onderneming per 31 mei 2012 en de verkoop van de activa en passiva van het onderdeel Healthcare per 1 oktober 2012 aan V.M.G. Holding.

'Ondanks het feit dat ook in het derde kwartaal van 2012 sprake was van een nog steeds stagnerende ict-markt, heeft Ctac de verbetering van omzet en winstgevendheid gecontinueerd', zegt Ctac-ceo Henny Hilgerdenaar. 'En dat terwijl we in het derde kwartaal te maken hebben met veel vrije vakantiedagen en daardoor minder facturabele uren.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-08T10:40:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.