Nederlander wint prestigieuze softwaretestprijs

Bob van de Burgt

Bob van de Burgt

De veertiende European Testing Excellence Award is gewonnen door Bob van de Burgt van het bedrijf Professional Testing. Deze prestigieuze prijs wordt elk jaar tijdens de gala-avond van de EuroStar-conferentie uitgereikt aan een softwaretester die zijn leiderschap in en bijdrage aan het vak softwaretesten meer dan bewezen heeft. EuroStar is de grootse softwaretest gerelateerde conferentie van Europa.

Bob van de Burgt was de eerste persoon ooit in Nederland die is afgestudeerd op het onderwerp softwaretesten, dit was in 1994. Daarnaast heeft hij een grote bijdrage geleverd aan de testmethodes TestFrame (1999) en Risk and Requirement Based Testing (2003) en schreef de boeken 'TestFrame' en 'Succesvol Testmanagement', die deze methodes beschrijven.

Verder was Van de Burgt meer dan tien jaar bestuurslid van TestNet, waarvan zes jaar als voorzitter. Ook is hij al jarenlang de Nederlandse EuroStar Country Ambassador, was hij in 2008 de Programme Chair van EuroStar en heeft hij tijdens zijn werk veel testers opgeleid en gecoacht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Hoi Bob,

Mooie prijs!! Gefeliciteerd!!!

Gefeliciteerd Bob, mooie verdienste!

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-11-13T10:21:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.