Nederland ICT reikt Personality Award 2012 uit

ICT Personality Award 2012

Peter Apers (links) en Arnold Smeulders (rechts) krijgen de ICT Personality Award 2012 uitgereikt uit handen van Corien Prins, ICT Personality van het jaar 2011

De ICT Personality Award 2012 is toegekend aan prof. dr. Peter Apers en prof. dr. Ir. Arnold Smeulders. Zij krijgen deze prijs vanwege hun gezichtsbepalende rol voor het ict-onderzoek in Nederland, in het bijzonder de afgelopen periode dankzij hun werk voor de ICT Roadmap binnen de economische topsectoren. De award, ingesteld door branchevereniging Nederland ICT, het nieuwe ICT~Office, is uitgereikt tijdens het Nationaal ICT Gala in Apeldoorn.

De prijs werd uitgereikt door prof. Corien Prins, ICT Personality van het jaar 2011. Zij citeert uit het juryrapport: ‘Arnold Smeulders en Peter Apers zijn de drijvende kracht achter de ICT Roadmap, de Innovatie As binnen de economische topsectoren. De ICT Roadmap verenigt ict-wetenschap en ict-bedrijfsleven rond thema's die voor de topsectoren belangrijk zijn, zoals standaarden, veiligheid en big data. De innovatieve toepassing van ict in de topsectoren is bepalend voor het succes van die topsectoren. Want innovatie en ict zijn in de huidige samenleving onlosmakelijk met elkaar verbonden. Arnold Smeulders en Peter Apers hebben zich voortreffelijke ambassadeurs getoond van die boodschap en van de boodschap dat samenwerken loont. Hun passie en enthousiasme zijn een inspiratie voor velen.’

Lange loopbaan

Apers en Smeulders zijn al sinds de jaren tachtig actief als wetenschappers op het gebied van ict. Apers is sinds 1985 hoogleraar aan de Universiteit Twente. Smeulders is sinds 1989 hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Voor beiden geldt dat zij een lange loopbaan in de wetenschap en ict hebben.

Op bestuurlijk niveau zijn zij de drijvende krachten achter de belangrijkste initiatieven in Nederland op het gebied van ict-onderzoek. Apers is onder meer voorzitter van STW, directeur van Nircit, de samenwerking van de drie technische universiteiten op ict-gebied, lid van het bestuur van EIT ICT Labs en co-directeur van Commit. Smeulders is onder meer directeur van Commit, voorzitter van ICT Platform Nederland, bestuurslid van IIP Create en principal scientist bij CWI. Beiden zijn medepenvoerder van de ICT Roadmap voor de topsectoren.

Eerdere winnaars

De ICT Personality Award wordt uitgereikt als eerbetoon van de totale Nederlandse ict-sector aan diegene die zich het afgelopen jaar bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de ict-sector. De prijs wordt sinds 2000 jaarlijks uitgereikt. Eerdere winnaars van de ICT Personality Award zijn Corien Prins (2011), Henk Broeders (2010), Raymond Spanjar (2009), Marjolein ten Kroode (2008), Harold Goddijn (2007) Jan Kees de Jager (2006), Paul 't Hoen (2005) Siep Eilander (2004) Clifford Sobel (2003) Joop van Lunteren (2002) Boudewijn Nederkoorn en Cees Neggers (2001) en Ton Risseeuw (2000).

ICT~Office wordt Nederland ICT

Nederland ICT is vanaf 14 december 2012 de nieuwe naam van de branchevereniging van ict-bedrijven in Nederland. De naamswijziging was al eerder aangekondigd. De officiële lancering vond plaats tijdens het Nationaal ICT Gala in Apeldoorn. Er is gekozen voor een nieuwe naam, omdat Nederland ICT beter laat zien waar de organisatie voor staat. Bedrijven die gebruik maken van de ICT~Office Voorwaarden kunnen daarvan gebruik blijven maken. De ICT~Office Voorwaarden blijven geldig onder deze naam.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-14T10:17:00.000Z Sander Hulsman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.