Werkgevers en vakbonden sluiten nieuwe ICK-CAO

ICT’er krijgt 1,25 procent meer salaris in 2013

De Werkgeversvereniging ICT, FNV Bondgenoten, CNV Dienstenbond en De Unie zijn het eens geworden over een nieuwe cao voor de Informatie-, Communicatie- en Kantoortechnologiebranche (ICK). De nieuwe CAO gaat in per 1 januari 2013 en heeft een looptijd van een jaar. Het salaris van de medewerkers bij de bedrijven die de ICK-CAO hanteren, wordt per 1 januari 2013 verhoogd met 1,25 procent. De collectieve prestatiebeloning wordt verhoogd van 2,05 naar 2,3 procent.

Tevens is overeengekomen dat partijen het project Sociale Innovatie voortzetten. Paritaire themagroepen zullen aanbevelingen doen over onderwerpen als gezondheid, mobiliteit, duurzame inzetbaarheid, flexibiliteit en arbeidstijden. Deze aanbevelingen vormen input voor de volgende cao-onderhandelingen.

De definitieve tekst van de nieuwe ICK-CAO wordt de komende weken uitgewerkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik dacht dat ICT-ers schaars waren in Nederland, dat er een groot tekort was enz enz enz.

Dan vindt ik 1.25% nou niet echt een wereldaanbod. Is de marktwerking van Vraag en Aanbod nog niet doorgedrongen in de ICT?

Als je die lijn van denken doortrekt zou je denken dat er een zwaar tekort is aan bestuurders want als die 5 a 10% erbij krijgen is niet uitzonderlijk.

Zelf ben ik er overigens 7,5% op vooruit gegaan. Maar dat was vanwege een (min of meer gedwongen) nieuwe uitdaging in een ICT sector waar nog groeipotentieel in zit.

Toch eens gaan praten met mijn opdrachtgever;-) ;-)

@ PaVaKe

en de inflatie was ook al weer: 2,6% over 2012.

Maar goed de meeste ICT'ers zijn toch al ZZP'er oid en vallen niet onder een CAO.

ICT'er? In loondienst? ZZP-ers? Platvorm? Discipline? Er zijn nog steeds takken van sport binnen de IT waarbij de tarieven dalen. Vakbonden, gaan er nu nog meer ontslagen vallen? En/of halen we gewoon weer verse busladingen vol uit het buitenland die met nieuwe goedkopere contracten aan de slag gaan?
citaat: "De definitieve tekst van de nieuwe ICK-CAO wordt de komende weken uitgewerkt.". Uhm..? De gevolgen zijn dus vastgesteld alleen hoe die tot stand zijn gekomen moet nog worden bedacht. Tussen 2 haakjes KPN wil dat zijn leveranciers de tarieven met 20% gaan reduceren. Ben benieuwd of dat nog invloed zal hebben op die definitieve tekst :-)

@Maarten Oberman: rond de 10% van de IT-ers in Nederland is ZZP-er. Dat is een groot aantal maar dat zijn natuurlijk niet "de meeste".

Wat ik me wel afvraag is hoeveel van de Nederlandse IT-ers daadwerkelijk onder deze CAO vallen. Iemand enig idee?

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij FNV

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2012-12-21T11:58:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.