ProData Consult start opnieuw in Nederland

Het Deense ict-consultancybedrijf ProData Consult is op 2 januari 2013 opnieuw van start gegaan in Nederland. Het bedrijf, met het hoofdkantoor in Kopenhagen, wil hiermee bestaande klanten beter van dienst zijn en nieuwe grote klanten aan te kunnen trekken door in heel Noord-Europa zichtbaar te zijn.

ProData Consult was al eerder in Nederland actief. Ict-leverancier Dataman startte in juni 2007 onder de naam ProData Consult Nederland een franchise. Die eindigde met het Dataman-faillissement in oktober 2010. De activiteiten werden toen voor een kleine zevenhonderdduizend euro overgedaan aan ict-dienstverlener en cloudcomputing-specialist iTricity in Schiphol-Rijk, die korte tijd later zelf kopje onder ging.

De lopende opdrachten en de klanten- en freelancerbestanden van ProData Consult werden uit de failliete boedel voor 41.000 euro verkocht aan de Haagse arbeidsbemiddelaar Ciera.

Voormalige business manager Toine van Kastel is nu landenmanager van het nieuwe ProData Consult. Tot het faillissement in oktober 2010 werkte hij voor de eerdere franchise. ‘Ik heb er alle vertrouwen in dat we wederom competente freelance it-professionals aan zullen trekken en een nieuw sterk klantenbestand zullen opbouwen’, zegt hij. Daarna werkte hij als freelance recruiter.

Assistent

De Nederlandse tak van ProData Consult houdt kantoor in Gorinchem. Het salesteam wordt gevormd door landenmanager Van Kastel en een assistent. Alle backoffice-diensten worden door het hoofdkantoor in Denemarken verzorgd.

De core business van ProData Consult is het leveren van freelance ict-consultants. Deze hebben expertise op ruim drieduizend verschillende ict-competenties en minimaal vijf jaar ervaring in ict. De onderneming heeft 350 consultants werkzaam in Noord-Europa en heeft kantoren in Denemarken, Zweden, Noorwegen, Polen en Nederland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-04T15:58:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.