Peak-IT verwerkt 1500 sollicitanten op iPad

Ict-dienstverlener Peak-IT verwerkt de gegevens van de vijftienhonderd sollicitanten die jaarlijks op gesprek komen volledig digitaal op de iPad. Een eventueel arbeidscontract wordt alleen nog digitaal verzonden. ‘Wie een contract op papier wil, moet het thuis maar printen’, zegt een woordvoerder. Met het digitaal werken wil Peak-IT de milieubelasting van zijn activiteiten terugdringen.

De ict-dienstverlener en -detacheerder Peak-IT voert jaarlijks gesprekken met vijftienhonderd ict’ers die komen solliciteren. Dat betekent zo’n dertig gesprekken per week, ofwel zes per dag. ‘Wij geven iedereen de kans om op gesprek te komen’, vertelt woordvoerster Stephanie van Asperen. ‘Onze recruiters doen alles op de iPad, lezen de sollicitaties en cv’s.’

Een cv van de gemiddelde ict’er kan, inclusief opleidingen en certificeringen, wel tien A4-tjes tellen. Krijgt een sollicitant een contract aangeboden, dan wordt ook dat volledig digitaal verwerkt. Sinds kort is Peak-IT overgegaan op het digitaal ondertekenen van contracten. Het getekende contract wordt vervolgens digitaal aan de nieuwe medewerker verzonden. Een arbeidscontract bestaat uit vijftien pagina’s.

Ook elders binnen de onderneming wordt het gebruik van papier en het maken van prints zoveel mogelijk ontmoedigd. ‘Ik werk zelf veel met teksten en schrijffouten haal je er nu eenmaal makkelijker uit op papier’, zegt Van Asperen. Maar accountmanagers werken volgens haar vrijwel volledig papierloos. Dat moet ook wel, zegt zij: ‘Wij hebben een clean desk policy. Onder het bureau heeft iedereen een klein ladenblok, maar dat biedt weinig ruimte voor papier.’

Opel Ampera

Eerder besloot Peak-IT al om over te gaan op groene auto´s als de Toyota Aygo en de Citroën DS3 om de kooldioxide-uitstoot te verminderen. Sinds een paar maanden heeft Peak-IT zijn eerste elektrische auto rondrijden. Deze Opel Ampera is enthousiast ontvangen, maar blijft voorlopig de enige. ‘We hebben net die nieuwe DS3’s.’

Op de website kunnen medewerkers volgen hoeveel kooldioxide door alle milieumaatregelen wordt gespaard. Bij het schrijven van dit bericht stond de teller op 4785 kilogram.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Zó, dat is mooi nieuws.

Ik werk al jaren op een laptop. Sterker nog daarvoor werkte ik op een desktop. Baanbrekend dat Peak-IT op Ipads gaat werken.

Jeroen

P.s. niet verklappen, maar soms schrijf ik nog iets op traditioneel papier.

Bij dit soort artikelen ben ik altijd benieuwd welke software er gebruikt wordt. Het is voor mij nog steeds een hele opgaven om met apps in de werkomgeving normaal te kunnen werken. Vooral met een iOS apparaat.

Kan iemand hier antwoord op geven hoe dat ze werken?

Peek this: http://blog.occhio.nl/2013/01/27/milieubewust-je-e-mail-printen-of-lezen-op-je-ipad/

Misschien toch verstandiger die contracten te printen.

Met de massale in en uitstroom bij peak levert dat een hoop op ja. :)

Zo, da's zeker mooi. Encrypted iPads mag ik hopen? Stel je voor dat ie in de trein blijft liggen....

@ Twijfelaar,

Laat we hopen van wel. Helaas komt dat nog te weinig voor. Dus misschien kan de redactie daar iets meer over vertellen.

Bij Peak-IT werken alleen mensen zonder leesbril.
Das weer een hele andere discriminatie.
U bent niet te oud, nee u heeft een bril nodig en dat past niet binnen onze tablet cultuur.
Wat zegt u, U kunt niet op zo'n klein toetsenbordje werken?
Nou, shake it baby...

Gebakken lucht, het milieu sparen gaat met minder autorijden en minder gadgets.

citaat
"Studien der Eidgenössischen Materialprüfungs- und Forschungsanstalt und des Instituts für Energie- und Umweltforschung in Heidelberg bestätigen das. "Elektroautos sind keine CO2-Sparer", sagt Greenpeace-Autoexperte Wolfgang Lohbeck"

Nog een citaat:
Die Schattenseiten des digitalen Geschäfts liegen wie bei allen technologischen Neuerungen auch im Verbrauch von Ressourcen. Oft wird der ökologische Vorteil von digitalen Produkten hervorgehoben und arme Wälder werden ins Feld geführt, die ihr Leben für unnütze Bleiwüsten in vielseitigen Büchern lassen mussten. Das ist blauäugig. Natürlich verbraucht Papier wertvolle Rohstoffe. Aber immerhin gibt es schon erprobte und eingespielte Prozesse und Prüfsysteme zur Wiederverwertung, es gibt umweltschonendere Produktionsverfahren und Recyclingpapier. Bei unseren digitalen Produkten sind wir noch nicht so weit.

De ipad is geen milieu-vriendelijk apparaat, dat iedereen vinden die google kan bedienen.

"Een arbeidscontract bestaat uit vijftien pagina’s".
Als dat zo is, dan gaat er toch iets verkeerd. Kom op zeg, bij een contract van maar liefst 15 pagina's zou ik als potentiele medewerker geheel digitaal en papierloos zeggen: toedeledokie...

Prachtig artikel zij het wat minder baanbrekend. Wij hebben in 1996/97 al een breed 'clean desk' policy geschreven voor enkele grotere en kleinere organisaties met het oog de papierberg aanzienlijk te reduceren.
Mooi te lezen dat Peak dit nu ook doet.

Klein detail, zorg dat je de handtekeningen wel op het originele geprinte contract hebt. Er is nog te veel jurisprudentie over het onderwerp digitale handtekeningen.

De vorige critiaters zeggen het eigenlijk al voor mij. In de eerste plaats is een cv van tien kantjes voor de meeste opdrachtgevers al een 'Nay'. In de tweede plaats geloof ik niet dat alle recruiters handmatig elk cv doorlezen. Dat zullen dan wellicht de cv's zijn die men uiteindelijk klasseerde als 'interessant. De hoos aan cv's zullen ongetwijfeld daarvoor al elektronisch zijn 'afgedaan.

Niettemin hulde Peak!

Is het milieu besparen niet 'gewoon'?
Het maximale (resultaat) met het minimale (energie) behalen?
Meer kun je naar mijn mening niet doen.

Niet aan kinderen beginnen is veruit het meest milieuvriendelijkst. Maar kinderen zijn weer de essentie van het leven. Dus als het om milieu gaat moet je vooral eraan denken *wat* nu precies het punt is.

Henri dank dank... dan ben ik ondanks mijn zestig jaar oude jeep a 1 op 5 toch nog zeer milieuvriendelijk.
En Peak ??? ach... content om de site te vullen he......

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2013-02-08T11:06:00.000Z Johannes van Bentum


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.